Hlavní obsah

Červenka zářil, ale svůj podíl na výhře Pirátů nepřeceňoval

Chomutov

Útočník Roman Červenka zásadní měrou přispěl k vysokému vítězství hokejistů Chomutova nad Vítkovicemi 4:0. Nejprve přihrával na první extraligový gól obránci Šidlíkovi a poté se chladnokrevným zakončením postaral o další dvě branky Pirátů. Mezitím se trefil i T. Pospíšil. Chomutovská aréna se tak radovala ze skalpu soupeře, jenž už citelně postrádal svého kanonýra a dosud nejlepšího hráče Olesze po jeho odchodu do Švýcarska.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský Roman Červenka v utkání s Vítkovicemi.

Článek

Roman Červenka svůj podíl na výsledku nepřeceňoval. „Udělal jsem tři body do produktivity, snad jsem pomohl týmu. To je důležitější, než individuální statistiky. Cítil jsem se dobře," shrnul zkušený forvard zápas.

Piráti brzy vedli 2:0. „Vítkovice se dopouštěly chyb ve středním pásmu, které jsme potrestali. Pak jsme trošku polevili, ale nakonec jsme si vítězství pohlídali," líčil Červenka. Mnoho nescházelo, aby dal hattrick. „O něm jsem nepřemýšlel. Když mohu, raději nahraji lépe postavenému spoluhráči, než abych střílel z každé pozice," tvrdil chomutovský tahoun.

Piráti přerušili sérii tří porážek. Zdá se, že jim reprezentační přestávka prospěla. „Uvědomovali jsme si, že potřebujeme nepříjemné období co nejdříve zastavit. Odpočinuli jsme si a dostali jsme novou chuť do hry," mínil Červenka.

Povedený zápas zažil i brankář Miroslav Kopřiva, který stejně jako v úvodu sezóny vychytal proti Vítkovicím čisté konto! „Vážím si toho, že jsem udržel nulu zrovna před domácím publikem. Ale pokud si vzpomínám, tak ještě pohodovější z mého pohledu byl ten první duel v Ostravě. Tam jsme hráli perfektně v defenzivě a navíc jsme měli euforii z nováčkovské role v extralize," tvrdil gólman.

Piráti obměnili defenzivu

Zlomovým momentem středečního zápasu podle něj byl až začátek třetí třetiny. „Oddechli jsme si teprve po třetím gólu. Předtím měli Vítkovičtí taky šance, ale závěr už jsme nepustili," pravil Kopřiva.

Chomutov v poslední době protočil hráče v obraně. Nedávno odešli Slovinec Kranjc, Lotyš Redlihs, naopak přišli Slovák Harant, Kanaďan Skinner a s týmem se připravuje i Rus Peretjagin. „Noví kluci vypadají v tréninku dobře, budou oživením. Ještě že nepřišel nový brankář," usmíval se Kopřiva v dobrém rozmaru.

Reklama

Související témata: