Hlavní obsah

Na gól jsem čekal docela dlouho, oddechl si chomutovský obránce Šidlík

Chomutov

Na zápas 17. kola extraligy s Vítkovicemi (4:0) bude mít chomutovský hokejový obránce Petr Šidlík skvělé vzpomínky. Zaznamenal totiž svůj premiérový gól v extralize, v níž kromě nynějšího působení na severu Čech stihl v minulé sezóně i pár zápasů v dresu Karlových Varů. „Nejvíc mě ale těší vítězství,“ tvrdil po duelu s Vítkovicemi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský Petr Šidlík a Roman Szturc z Vítkovic.

Článek

Jaké bylo čekání na první gól v nejvyšší soutěži?

Tím, že se nepovažuji za defenzivního obránce a snažím se hrát nahoru-dolů, tak jsem čekal docela dlouho. Za Vary mi to tam nepadlo a jsem rád, že mi to vyšlo v Chomutově. Konkurence v obraně je velká, mění se hráči a vážím si každé šance v sestavě.

Můžete popsat svou trefu?

Dostal jsme puk po buly, zkusil jsem hned vystřelit. Vítkovický obránce asi kotouč lehce tečoval, ale byl z toho gól. Beru jej jako bonus, hlavní je vítězství.

Tušil jste, že už v 6. minutě to může být rozhodující moment zápasu?

Určitě ne. Spíš jsem si myslel, že to bude tahanice a nějaké góly na obou stranách ještě přijdou. Nakonec jsme uhájili čisté konto. Hráli jsme v klidu a brankář Kopřiva to vzadu zavřel.

V závěru jste mohl přidat i svůj druhý gól.

Roman Červenka mi krásně přihrál a nevím, jestli brankář puk šťastně zasáhl nebo to byla tyčka. Škoda, že jsem to lépe netrefil. Roman Červenka mohl mít čtyři kanadské body. Takhle mu zůstaly jen tři za dva góly a jednu asistenci na můj první gól. Ale hned po mé úvodní brance mi přivezl puk, který si nechám na památku (úsměv).

Prospěla mužstvu reprezentační přestávka?

Zvládli jsme důležitý zápas Vítkovicemi, které jsou s námi ve stejných částech tabulky, takže tři body nám hodně pomohly. Od toho se chceme odpíchnout a snad to bude pokračovat.

Reklama