Hlavní obsah

Draze vykoupená výhra! Pardubice přišly na čtvrt roku o Starého, který si zlomil nohu

Aktualizováno

Byla to ve středu draze vykoupená výhra. Hokejisté Pardubic sice zvítězili ve Třinci 1:0, na dlouhou dobu ale přišli o útočníka Jana Starého, který po srážce s domácím obráncem Josefem Hrabalem ve 46. minutě utrpěl zlomeninu nohy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zraněný Jan Starý z Pardubic. Druhý zleva je jeho spoluhráč Tomáš Rolinek.

Článek
Fotogalerie

„Honza utrpěl tříštivou zlomeninu pravého bérce. Léčbu odhaduji na tři měsíce," prohlásil pro oficiální stránky Dynama klubový lékař Jan Vanáč.

Devětadvacetiletý Starý zůstal po bodyčeku Hrabala, který rozhodčí jako neposoudili jako nedovolený, několik minut ležet na ledové ploše a následně ji musel za potlesku fanoušků opustit na nosítkách.

Ještě během zbývajících minut zápasu byl Starý, pardubický odchovanec, jenž klubu pomohl ke všem třem mistrovským titulům v historii samostatné české extraligy, převezen do třinecké nemocnice a se zafixovanou nohou pak odcestoval se spoluhráči zpátky do Pardubic. Dnes Starý podstoupil v chrudimské nemocnici operační zákrok.

„Na jednu stranu jsme rádi za zisk tří bodů z Třince, na druhou je Honzova ztráta pro nás velmi vážná a citelná. Jeho zranění nás velmi mrzí, přejeme mu co nejrychlejší léčbu," prohlásil bezprostředně po skončení utkání generální manažer Pardubic Pavel Rohlík.

„Všichni na Honzu myslíme a přejeme co nejrychlejší uzdravení," řekl kapitán Pardubic Petr Čáslava na adresu útočníka, jenž v šestnácti zápasech letošní sezóny vstřelil tři branky.

Reklama