Hlavní obsah

Vítkovice posílil Slovák Ölvecký

Ostrava

Bývalý hráč Lva Poprad či Slovanu Bratislava v Kontinentální hokejové lize Peter Ölvecký je čerstvou posilou hokejistů Vítkovic. Útočník se zkušenostmi z NHL by měl nahradit Rostislava Olezse, jenž v tomto týdnu přestoupil do švýcarského Langnau.

Foto: hc-vitkovice.cz

Slovák Peter Ölvecký posílil hokejisty Vítkovic.

Článek

Slovenský útočník Peter Ölvecký podepsal kontrakt v pátek ráno a v klubu dělají vše proto, aby mohl nastoupit už odpoledne v extraligovém derby proti Třinci. „Vše bude samozřejmě záviset na rychlosti, s jakou dojde k definitivní a oficiální registraci v rámci české extraligy," uvedl mluvčí HC Vítkovice Steel Zdeněk Janiurek.

Třicetiletý rodák z Nových Zámků je odchovancem Dukly Trenčín, s ní také v roce 2004 získal slovenský mistrovský titul. Ve stejném roce jej ve 3. kole draftu NHL získala Minnesota Wild. Po třech sezónách v AHL v týmu Houston Aeros jej Wild vytáhli do NHL, ve své premiérové sezóně odehrál 31 zápasů a posbíral 7 bodů. Ročník 2009/10 odehrál v týmu Nashville Predators, především ale na farmě a proto se rozhodl pro návrat do Evropy.

Ölvecký chvíli vypomáhal mateřskému Trenčínu, ale brzy opět vyrazil do zahraničí, konkrétně do finského KalPa Kuopio. Část sezóny 2011/12 odehrál ve slovenském celku KHL Lev Poprad, druhou část strávil ve švédském Vaxjö Lakers. Od roku 2012 pak tři sezóny oblékal dres Slovanu Bratislava v KHL. Letošní ročník zahájil v Dukle Trenčín, kde stihl odehrát 11 zápasů a získal 5 bodů za 3 góly a 2 asistence.

V sezóně 2013 a 2014 oblékal Ölvecký i slovenský reprezentační dres. Pod trenérem Vladimírem Vůjtkem hrál na mistrovství světa 2013 i na olympijských hrách v Soči 2014.

Reklama

Související témata: