Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 7:0Hokejisté Vítkovic v ocelářském derby deklasovali Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolouch 1 : 0
16. Szturc 2 : 0
17. Kucsera 3 : 0
28. Burger 4 : 0
34. Balán (trestné střílení) 5 : 0
35. Szturc 6 : 0
56. Ölvecký 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic rozdrtili v utkání 18. kola extraligy Třinec 7:0 a dosáhli tak svého nejvyššího vítězství v dvacetileté historii ocelářských derby v elitní soutěži. Dva góly vsítil Roman Szturc, gól a přihrávku si připsala i slovenská posila Peter Ölvecký, který teprve ráno před utkání podepsal smlouvu. Vicemistr po reprezentační přestávce prohrál i podruhé s nulou a bez vstřeleného gólu je 136 minut.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránce Komety Tomáš Kaberle (zleva), útočník Olomouce Jiří Řípa a útočník Vojtěch Němec v utkání 18. kola extraligy.

Článek

Oceláře z dlouhodobé letargie nevytrhla ani vyhecovaná atmosféra derby. Touha po třech bodech od prvního buly daleko více sálala z domácích, kteří mohli jít do vedení už ve třetí minutě, ale Burger zblízka trefil pouze Hamerlíka. Domácí od úvodní části vicemistra válcovali důrazem a agresivitou na maximální možné hranici, které soupeř neuměl opětovat. Navíc Hamerlík zůstával zoufale opuštěn při odražených střelách.

Kolouch tak v osmé minutě doklepl do sítě puk z brankoviště a stejný film se Hamerlíkovi před očima odehrál ještě dvakrát. Szturc dopravil v 16. minutě rychlou dorážkou podruhé do brány vyraženou střelu Strapáče a o 56 sekund později po velkém zámku druhé vítkovické řady znovu z bezprostřední blízkosti uklidil puk za Hamerlíka Kucsera.

Výměna gólmanů nepomohla

Hosté se pokusili zvrátit kalamitu střídáním gólmanů, ale bezkrevný výkon bez špetky obětování nedostal kýženou infuzi ani ve druhém dějství. Ve válce tvrdých osobních soubojů na hraně byli hosté proti nabuzeným Vítkovicím jen komparsem.

Szturc se krásně proháčkoval třineckou obranou ve 23. minutě, ale zakončil jen do tyče. Čtvrtý gól, který Ocelářům takřka jisté bral šanci na zvrat, však přišel zanedlouho, když Burger v přesilovce zavěsil po křížné Balánově přihrávce.

To už obvykle vyrovnané ocelářské derby dostávalo nádech exhibice. Třineckou frustraci znásobili pátým gólem z trestného střílení Balán a pak po dalším sólovém úniku blafákem ještě i Szturc.

Hosté se ani v závěru neprobudili a nezmohli na pořádné ohrožení Dolejšovy branky. Jejich debakl zpečetil Ölvecký, který čtyři minuty před koncem skóroval z voleje po Strapáčově přistrčení.

Ostrava - 18. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 16. Szturc (Strapáč, Štencel), 17. Kucsera (Kolouch, Sloboda), 28. Burger (Balán), 34. Balán z trestného střílení, 35. Szturc (Ölvecký, Kudělka), 56. Ölvecký (Strapáč, Klok). Rozhodčí: Pešina, Schukies (Něm.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 9645.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - D. Kafka, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Třinec: Hamerlík (17. Hrubec) - Nosek, Linhart, Roth, Klesla, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera - Irgl, Klepiš, Kopecký - Dravecký, Polanský, Adamský - Rákos, Plíhal, Svačina - Hrňa, Marek Růžička, Orsava. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: