Hlavní obsah

Liberečtí zvyšují náskok v čele tabulky. Rekordy nehoním, tvrdí trenér Pešán

Liberec

Už čtyřbodový náskok v čele tabulky extraligy si vybudovali hokejisté Liberce. Pomohlo jim k tomu i vítězství 6:4 nad Mladou Boleslaví v zápase, který nadchl diváky nejen otevřeným hokejem, ale i nasazením a bojovností na obou stranách. Trenér Bílých Tygrů Filip Pešán si současně cení narůstajícího zájmu libereckých fanoušků.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér libereckých hokejistů Filip Pešán.

Článek
Fotogalerie

Před reprezentační přestávkou jste vedli extraligu o dva body, nyní se náskok před pronásledovateli ještě zvýšil. Jak to vidíte?

Rekordy nehoním. Ale vážím si přístupu příznivců, kteří cítí, že kluci odvádějí na ledě výbornou práci. Makají i za nepříznivého stavu a nepřestávají hrát naplno. Lidi si toho všímají a to je dobré pro hokej jako celek.

Můžete ještě shrnout souboj s Mladou Boleslaví?

Hráli jsme hektický zápas. Propadali jsme v obraně. Soupeř měl v první polovině utkání několik přečíslení stejně jako my. Ale byli jsme rádi, že jsme dotlačili několik gólů po chybách Boleslavi a v závěru jsme to potvrdili. Hokej se musel líbit. Nikdo nechtěl couvat a hrát na bezbrankovou remízu.

Jak jsou na tom liberečtí hráči, kteří absolvovali s reprezentací turnaj Karjala a hned následnou odvetu play off Ligy mistrů v Davosu?

Řepík nasbíral proti Boleslavi dva body do produktivity. Obránce Šimek si počínal výborně. Poctivý výkon odvedl i Birner. Doufám, že mají dostatek sil. Laboruje jen brankář Lašák a nejsme schopní říci, jak dlouho bude chybět. Zbytek týmu je před nedělním utkáním v Třinci v pořádku.

Postupně dáváte příležitost mladíkům z farmářského celku. Jak se vám jeví, pokud jde o jejich případné častější využití v extralize?

Lakatoš odvedl velmi dobrý výkon. U Ordoše to bylo spíše symbolické střídání. U Havlína to samé. Už povolání do Liberce je pro ně odměnou za dobrou práci v Benátkách nad Jizerou. Celkově jsou v tamním kádru šikovní hráči. V poslední době sestava připomíná juniorsko-dorostenecký tým. Uznání patří i benáteckým trenérům za nadstandardní výsledky, když dva klíčoví a zkušení hráči Plodek a Víšek jsou zraněni.

Reklama

Související témata: