Hlavní obsah

Bednář: Makali jsme, ale Sparta nás přebruslila

Hradec Králové

Podobnou příčinu v podobě nerozehranosti po reprezentační pauze nacházeli královéhradečtí hokejisté po pátečním neúspěšném utkání s pražskou Spartou (2:5). Hosté totiž místo dlouhého herního výpadku odehráli dva zápasy v Lize mistrů s Oulu.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Hradce Jaroslav Bednář.

Článek
Fotogalerie

"Sparta nás přebruslila. My jsme se snažili a makali, ale bylo vidět, že Spartě pomohly ty zápasy, co hrála během pauzy. Nás ta pauza naopak přibrzdila, nedobruslovali jsme hráče, neplnili pokyny a nedokázali jsme reagovat na jejich nástup," shrnul zkušený útočník Jaroslav Bednář.

Sparta navíc udeřila v důležitých okamžicích. "Dostaneš gól na 0:2 asi patnáct vteřin do konce třetiny, to zrovna nepomůže. Pak asi jedno, nebo dvě střídání poté, co snížíme na 2:3, tak dostaneme čtvrtý gól. Musíme se z toho poučit. Zatím máme sezónu výborně rozehranou, tak je třeba fárat dál," zdůraznil Bednář.

Sám měl několik šancí k tomu, aby zajímavý duel zdramatizoval. "V téhle sezóně je to z mé strany už docela střelecká impotence, protože se hledám. Jediným pozitivem je, že jsem dnes měl snad více střel než za těch předchozích 15 zápasů. Ale jinak to není dobré. Čekají se ode mě góly a já je nedávám," přemítal Bednář, na jehož kontě je za 16 odehraných utkání sice 15 bodů, ale pouze dvě gólové trefy.

Že se dnes střelecky neprosadil, vyčítal jen sám sobě. Na pověry nedá. "Pátek třináctého? Na to já nevěřím. To bych pak taky mohl říct třeba sobota čtrnáctého," pousmál se Bednář. "Musím ty góly dávat," dodal vážně.

Příštím zápasem je pro Mountfield úterní cesta do Třince. "Skončili tam trenéři, jo? Hmmm, super. Tak to můžeme čekat sjezdovku. To bude dobrý," prohlásil s nadsázkou Bednář. "Budou se určitě chtít ukázat před novým trenérem, ale o to lépe se my musíme připravit," dodal Bednář.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice