Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:2Plzeň doma posedmé za sebou porazila Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Johnson 1 : 0
34. Poletín 2 : 0
41. Kratěna 3 : 0
44. Ölvecký 3 : 1
50. Ölvecký 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 19. kole Tipsport extraligy Vítkovice těsně 3:2 a připsali si pátou výhru z posledních šesti zápasů. Západočeši vedli v úvodu třetí části už 3:0, s Ostravany neztratili doma ani bod posedmé za sebou. Vítězný gól a asistenci si připsal v přesilovce zkušený útočník Ondřej Kratěna, hostům nepomohly ani dva zásahy forvarda Petera Ölveckého.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně se raduje z úvodního gólu zápasu s Vítkovicemi.

Článek

Hosté sice na západ Čech dorazili již v sobotu, přesto jim vstup do utkání nevyšel. Již po 44 vteřinách totiž po zaváhání vítkovické obrany ještě stačil gólman Dolejš vyrazit střelu Bližňáka, dojíždějící Johnson ovšem svým jedenáctým gólem sezony pohodlně otevřel skóre. Povzbuzení domácí poté soupeře dobrým pohybem donutili ke dvěma faulům, přesilové hry ale nezužitkovali.

Naopak se postupně probrali hosté a v 11. minutě mohli po náporu v útočném pásmu vyrovnat. Hlinka však zblízka pálil nad a Jáchymovu střelu z dobré pozice stačil Machovský vytěsnit mimo. V závěru třetiny musel během další plzeňské přesilovky jeho protějšek Dolejš zastavit pokus před brankou nekrytého Bližňáka.

V prostřední části hosté začali Indiány přebruslovat a dobrým napadáním jim narušovali rozehrávku. Na ledě přibylo osobních soubojů a hrálo se bez větších šancí. Až po polovině utkání paradoxně během vítkovické početní výhody vystrašil Dolejše nebezpečnou tečí Lev. Ve 34. minutě už po nahození Jeřábka od modré čáry dokázal zvýšit na 2:0 dorážkou Poletín.

Následně převzali iniciativu domácí a po dlouhém pasu Kadlece neprostřelil Dolejše z pravé strany Schleiss. Navíc před koncem druhé dvacetiminutovky nabídli hosté špatným střídáním Indiánům 81 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, kterou krátce po pauze zužitkoval po krásné individuální akci Johnsona do odkryté branky zakončující Kratěna.

Ve 44. minutě se ale při vítkovické početní výhodě šikovně prokličkoval do útočné třetiny Ölvecký a rychlou střelou snížil na 3:1. Za chvíli na druhé straně přihrál Pulpán před odkrytou branku Johnsonovi, jenž však pálil mimo. Z protiútoku se naopak opět prosadil Ölvecký, jehož tečovaná bekhendová dorážka propadla Machovskému do sítě.

V 52. minutě už hosté sahali po vyrovnání, Indiáni ale dokázali jejich 72 vteřin trvající přesilovku pět na tři ubránit. Přečkané oslabení domácí povzbudilo a před koncem přežili i vítkovickou powerplay. Naopak opuštěnou branku ještě minul kapitán Indiánů Kratěna.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Johnson (Bližňák, Kratěna), 34. Poletín (J. Jeřábek, J. Sýkora), 41. Kratěna (Johnson, Kadlec) - 44. Ölvecký (Kudělka, Štencel), 50. Ölvecký (Kudělka). Rozhodčí: T. Horák, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 4460.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Lev - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - M. Hlinka, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice