Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 2:0Chomutov zdolal Olomouc, Kopřiva má třetí nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kämpf 1 : 0
49. Rutta 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova zdolali v 19. kole Tipsport extraligy Olomouc 2:0 a připsali si druhou výhru z posledních šesti zápasů. Gólman Miroslav Kopřiva podruhé za sebou udržel doma čisté konto a celkově si připsal třetí nulu v sezóně. O branky se postarali David Kämpf a Jan Rutta.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský Roman Červenka - ilustrační foto

Článek

Utkání předcházela minuta ticha k uctění památky obětí teroristických útoků v Paříži. V dresu domácích se poprvé představil ruský obránce Pereťagin, který hrál v sezoně v KHL v Podolsku a v Chomutově je na zkoušce. Do sestavy se po zranění vrátil útočník David Květoň.

Severočeši se v úvodu ubránili při Ruttově vyloučení, při kterém Kopřivu prověřili Mikúš, Eberle, Řípa a Laš. Olomouc také odolala při Mikúšově pobytu na trestné lavice, kdy Vošvrda musel krýt pokusy Hovorky a Mrázka. Další šanci Pirátů měl Veselý a nebezpečná byla i Tomicova teč. Při Řípově trestu nepřekonal Vošvrdu z mezikruží Rutta a neuspěl ani Hovorka.

Ve 13. minutě už se domácí dostali do vedení, z levého kruhu zamířil přesně Kämpf. Vyrovnat mohl Mikúš, ale lepší zakončení mu znemožnil Kämpfův faul. Kopřiva v oslabení pokryl šanci Vodného i dvě příležitosti Knotka. Stav se nezměnil ani při Mrázkově pobytu na trestné lavici.

V druhé části nejdříve nepřekonal Vošvrdu z mezikruží Dušek. Pak se domácí z přesilové hry dostali po špatném střídání a Janošíkově faulu na 52 sekund do oslabení tří proti pěti.

Rutta zpečetil výhru

Piráti nevyužili ke zvýšení náskoku přesilovky při Řípově trestu ani po vyloučení Rašnera na pět minut a do konce utkání, při kterém šel pykat i Laš. Při dvouminutové výhodě pěti proti třem se Chomutov do šance nedostal. Naopak ještě v oslabení ve čtyřech proti pěti se dostal do úniku Mikúš, ale Kopřiva mu vypíchnul puk hokejkou.

V úvodu třetí části sice hosté dostali ještě stále v oslabení puk za Kopřivova záda, ale sudí gól po poradě s videorozhodčím neuznali. Ve 49. minutě už domácí při vyloučení Eberleho zvýšili. Červenka nabil Ruttovi, který z pravého kruhu propálil Vošvrdu.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Kämpf (R. Veselý), 49. Rutta (Červenka, Pospíšil). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:8, navíc Rašner (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4722.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, J. Mrázek - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Dušek, Hřebejk - R. Veselý, Kämpf, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: