Hlavní obsah

Od staršího dorostu do extraligy. Taková nabídka se neodmítá, říká dočasný kouč Třince

Třinec

Po rychlém pátečním konci dua Kalous-Varaďa vedli v neděli proti Liberci tým třineckých Ocelářů dočasně trenéři René Mucha a Marek Malík. Výhry se ale vicemistr znovu nedočkal, když s aktuálně vedoucím celkem extraligy prohrál doma 2:3 v prodloužení. „Samozřejmě, že bychom raději měli tři body, ale jsme rádi i za ten jeden. Je dobře, že jsme dali konečně gól,“ řekl 42letý Mucha, jenž poskočil k prvnímu týmu od staršího dorostu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Noví trenéři Třince Marek Malík a René Mucha (vpravo).

Článek

Jaké to bylo přijít k mančaftu z čisté vody a nachystat ho na zápas?

Je pravda, že to bylo hodně rychlé a skočili jsme do toho po hlavě. Vedení mě kontaktovalo po utkání staršího dorostu a Marka po utkání farmy s Porubou. Ale takový je hokej. To se nedalo odmítnout. Nevím, jak to bude pokračovat dál, ale na klukách bylo vidět, že vědí. Jsou to zkušení a dobří hráči. Ví, že je to jen v jejich hlavě.

Jaké to bylo skočit do extraligy od mládeže rovnýma nohama?

Neměl jsem moc času nad tím přemýšlet, o to to možná bylo snazší. Nijak zvlášť jsem to neřešil. Potkávám se s vynikajícími hráči, což bych si před pár měsíci ani nepředstavoval. O to větší je to pro mě i pro Marka Malíka výzva.

Jaké si dáváte naděje, že by se dočasný záskok mohl změnit na trvalý?

Řekli jsme si, že půjdeme trénink po tréninku, zápas od zápasu. Co s tím udělá vedení, to je jejich věc. Určitě bychom byli rádi, kdybychom u týmu zůstali co nejdéle. Situace tady ale není jednoduchá a my budeme rádi za každý den nebo týden strávený s hráči extraligového týmu.

Nebojíte se? Třinecká krize se zdá být přece jen trochu hlubší.

Vůbec ne, ono to horší už asi ani být nemůže. Je dobře, že si hráči uvědomují, že je to opravdu jen na nich. Může se to zlomit třeba hned v dalším zápase. Kdybychom dali Liberci třetí gól, mohli bychom se bavit po vítězném zápase a nálada by byla úplně jiná. Věříme, že jsme na dobré cestě.

Není trochu problémem třinecké kabiny, že je v ní až příliš mnoho individualit a přirozených lídrů?

Je pravda, že individualit je v ní hodně. Ale nejeví se, že by nebyli parta, že by tam bylo něco špatného. Máme kádr, který můžeme okořenit hráči z farmy. Ale zatím jsme do toho nechtěli moc zasahovat. Chtěli jsme, aby hráči cítili důvěru a mohli se nám ukázat. Myslím, že to oživení bylo trochu vidět.

Do utkání proti Liberci ale nenastoupil obránce Roth ani útočník Orsava. Jaký byl důvod?

Roth měl už delší dobu potíže s tříslem a včera se mu při tréninku zranění obnovilo a lékař nedoporučil jeho start. Také Orsava má zdravotní potíže, už utkání ve Vítkovicích kvůli problémům s břišním přitahovačem nedohrál. Dnešní utkání nedochytal Peter Hamerlík, který má taky problém s břišním přitahovačem nebo s tříslem. Uvidíme zítra, když tak budeme muset na úterní utkání proti Hradci Králové povolat Šimbocha. Těch svalových zranění je tady hodně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice