Hlavní obsah

Na Olomouc jsme byli dobře připravení, liboval si Kopřiva

Chomtuvo

Hokejisté Chomutova získali v extralize další tři body v zápase s Olomoucí. K vítězství 2:0 je dovedla bojovná hra, podpořená výborným výkonem brankáře Kopřivy, což byly klíčové faktory i podle trenéra Vladimíra Růžičky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský brankář Miroslav Kopřiva v akci.

Článek

„Zápas byl nesmírně vyrovnaný. Olomouc potvrdila, že její postavení v horní polovině tabulky se třiceti body není náhodné. Ale hráli jsme dobře dozadu a byli jsme šťastnější. Celkově nám utkání nevyšlo úplně podle představ, ale nasazením jsme strhli skóre na svou stranu a pak jsme ho zvýšili a udrželi," shrnul Růžička dění na ledě.

Brankář Miroslav Kopřiva uhájil potřetí v sezóně čisté konto. „Moc gólů nedáváme, ani nedostáváme. Na tom však nezáleží, pokud zápasy dotáhneme do vítězného konce," glosoval týmovou bilanci. A že se k mužstvu přiklonilo štěstí, bral s nadhledem. „To k tomu patří. Říká se, že štěstí přeje připraveným a v tomto směru jsme byli na Olomouc dobře nachystaní. Hráli jsme výborně ve středním pásmu," tvrdil gólman.

Brankáři chytali dobře, viděl Rutta

Pojišťovací gól na 2:0 vstřelil obránce Jan Rutta. „Výsledek by napovídal, že převažovala defenzivní hra, ale myslím, že tam byly i šance. Akorát dobře chytali brankáři. Zdálo se mi, že jsme byli o trošku lepší, což rozhodlo," líčil mladý bek, jehož trefa vnesla do řad domácích klid pro závěr utkání. „Nikdo si mě nevšiml, takže jsem rychle vystřelil. A těší mě i čisté konto vzadu. Neinkasovali jsme, ale na jedničku to ještě nebylo, protože vždycky je co zlepšovat," přemítal Rutta.

V obranné dvojici nastupuje s Kanaďanem Skinnerem. „Takhle jsme spolu hráli skoro celou minulou sezónu v první lize a při postupu do extraligy. Nepočítal jsem, že po nynějším návratu Bretta do týmu nás dají trenéři znovu dohromady, ale docela jsem si to přál. Odehráli jsme už tři zápasy a doufám, že to bude pořád lepší," dodal Rutta.

Asistent olomouckého trenéra Jan Tomajko byl stručný: „Nevyužili jsme pár šancí ani v přesilovkách. To nás stálo lepší výsledek. A ve třetí třetině nás Chomutov už nepustil vůbec k ničemu. Asi vyhrál zaslouženě."

Reklama

Související témata: