Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:5Vítkovice dotahovaly pozdě, Pardubicím těsně podlehly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tomášek 0 : 1
15. Kolouch 1 : 1
21. Nahodil 1 : 2
26. Rolinek 1 : 3
32. Čáslava 1 : 4
41. P. Sýkora 1 : 5
51. Balán 2 : 5
53. Kudělka 3 : 5
56. Szturc 4 : 5
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Pardubic vybojovali ve 20. kole Tipsport extraligy vítězství 5:4 ve Vítkovicích. Přestože Východočeši po třech trefách v druhé části vedli už 5:1, v závěrečné desetiminutovce málem náskok ztratili. Domácí v power play dvě sekundy před koncem dokonce vyrovnali, ale gól neplatil kvůli kopnutí bruslí. Gól a dvě asistence si v barvách vítězů připsal Lukáš Nahodil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubičtí hráči se radují z vítězství (ilustrační foto).

Článek

Pardubice si v Ostravě málem vykoledovaly bleskurychlý gól hned v úvodním střídání - po jejich hrubce ve středním pásmu ale Szturcovo sólo zmařil brankář Maxwell, který v minulé sezoně část sezony prožil právě ve Vítkovicích.

Po vítkovické pětiminutovce však domácí z iluze jednoduchého utkání vyvedl Sýkora, který nejdřív po brejku z gólové parkety netrefil klec a pak už z daleko těžší pozice z úhlu zápěstím prosadil Tomášek. Domácí pak trochu ztratili půdu pod nohama a měli štěstí, že Ščotka v 11. minutě v oslabení v jasné šanci rozezněl jen tyč.

Kiksy se ovšem rodily na obou stranách. Hosté v 15. minutě překombinovali rozehrávku za vlastní brankou, přišli o puk a Kolouch je potrestal vyrovnáním. Pár vteřin před koncem první části měly Vítkovice jedinečnou šanci překlopit skóre, domácí zůstali ve třech před Maxwellem, který však Burgerův příklep zneškodnil.

Místo gólu do šatny Vítkovice hned po začátku druhé části naopak inkasovaly. Nahodil osiřel před Kantorem a po Sýkorově přihrávce zpoza branky hned po 21 sekundách obnovil pardubický náskok. Druhý gól měl pro zbytek utkání rozhodující dopad. Strapáč nepřesnou přihrávkou z vlastního pásma vybídl k další brance Rolinka, kterému ideálně přihrál Nahodil.

Výtečný finiš vyrovnaní nepřinesl

Domácí měli i smůlu v zakončení a Balán s Kudělkou mířili pouze do břevna. Ke všemu pak jeden z domácích obránců usměrnil za Kantorova záda Čáslavovu bekhendovou přihrávku a za stavu 1:4 se zdálo, že mizí vítkovické naděje v nedohlednu.

Domácí prospali také nástup do třetí dvacetiminutovky a Sýkora v přesilovce přidal v čase 40:33 pátý gól. Účty za domácí prohru 1:6 z první čtvrtiny mohl srovnat Poulíček, avšak neproměnil trestné střílení a z jasného utkání bylo v závěru infarktové drama.

Po Balánově pohotové teči pod břevno se o 80 sekund nato švihem zpoza obránce prosadil také Kudělka a Vítkovice za stavu 3:5 dostaly koňskou dávku adrenalinu do žil. Tím spíše, když Szturc v přesilovce v 56. minutě snížil na rozdíl gólu. Domácí do poslední vteřiny soupeře ždímali, ale radost z vyrovnání jim dvě sekundy před koncem vzal videorozhodčí, kterou trefu neuznal pro kopnutí bruslí.

20. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Dynamo Pardubice 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Kolouch (Vandas), 51. Balán (Burger), 53. Kudělka (Klok, Ölvecký), 56. Szturc (Kudělka, Čerešňák) - 6. Tomášek (Bokroš), 21. Nahodil (P. Sýkora), 26. Rolinek (Nahodil), 32. Čáslava (J. Svoboda, Šimun), 41. P. Sýkora (Rolinek, Nahodil). Rozhodčí: Čech, Polák - Bryška, Lukš. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5778.
Vítkovice: Kantor (32. Dolejš) - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Klok, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - M. Hlinka, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Šimun, Marcinko, J. Svoboda - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Pipek, Kaut, Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata: