Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 1:2 PPTřinec podlehl Hradci Králové, vítězný gól padl dvě sekundy před koncem prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Rufer 1 : 0
53. Kukumberg 1 : 1
65. Knotek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince podlehli ve 20. kole Tipsport extraligy doma Hradci Králové 1:2 v prodloužení a prohráli i ve druhém zápase pod dočasným trenérem Reném Muchou. Oceláři vedli po trefě Adama Rufera do 53. minuty, kdy vyrovnal Roman Kukumberg. Zápas rozhodl necelé tři sekundy před koncem prodloužení Tomáš Knotek. Třinečtí prohráli po reprezentační přestávce všechny čtyři zápasy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Královéhradecký útočník Lukáš Vantuch (č. 97) míjí branku třineckého gólmana Šimona Hrubce.

Článek

Zatímco Oceláři odstartovali předchozí utkání proti Liberci náporem, který si udržovali celou první třetinu, tentokrát souboj s Hradcem Králové nenabídl v úvodu mnoho šancí. Oba týmy vytvořily několik závarů, ale důrazné obrany nepouštěly soupeře k dorážkám. Největší potlesk v první třetině sklidil zákrok Adamského, kterým poslal do prostoru mezi střídačky Deje.

Třinečtí hokejisté se v prostřední části dopustili dvou technických přestupků, ale tresty za příliš mnoho hráčů na ledě je nemusely mrzet. Při druhé hře v oslabení skvěle vyvezl Linhart kotouč z obranného pásma do útočného, natáhl na sebe pozornost dvou protihráčů a předložil puk osamocenému Ruferovi, který se nemýlil.

Obrovskou příležitost na vyrovnání spálil Kudrna, na něhož třinecká obrana zapomněla. Samostatný únik zakončil bekhendovou střelou, který mu Hrubec betonem vyrazil. Následně hráli hosté přesilovou hru, začali stupňovat tempo, přibrzdily je ale v závěru třetiny dvě zbytečná vyloučení. Při nich stálo na jejich straně i štěstí, že měl Irgl několikrát špatně seřízena mířidla.

Třinec, který v minulém zápase promarnil dvoubrankový náskok a prohráli v prodloužení, nyní také neuhájili vedení. Z nenápadné akce vyrovnal dorážkou z ostrého úhlu Kukumberg. V řádně hrací době mohl rozhodnout domácí Hrňa a na druhé straně měl šanci Ihnacak. V rušném prodloužení byly šance na obou stranách a štěstí se usmálo na hosty. Jejich rychlé přečíslení zakončil úspěšně Knotek.

20. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Rufer (Linhart, Plíhal) - 53. Kukumberg (Bednář), 65. T. Knotek (Šimánek). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4115.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera - Klepiš, Kopecký, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Plíhal, Svačina - Matuš, Marek Růžička, Rufer - Hrňa. Trenéři: Mucha a Malík.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Jank, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Vantuch, Honejsek. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata: