Hlavní obsah

Mistr na dně, nemůže se probrat z křeče. Nic se nelepší, uznal Hanzl

Michal OsobaPrávo

Poprvé od 16. října dokázali hokejisté Litvínova vstřelit v normální hrací době více než dva góly. Tím však pro ně stručný výčet pozitiv zápasu v Mladé Boleslavi končí. Úřadující mistr si nyní tabulku prohlíží z opačné strany, na dno ho přikovala aktuálně už šestizápasová série porážek a ještě o dva duely delší šňůra čekání na plný bodový zisk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova po prohraném utkání v Mladé Boleslavi. V popředí brankář Michael Petrásek střídaný po čtvrtém inkasovaném gólu.

Článek
Fotogalerie

„Jsme tam, kde jsme, nic se na naší hře nelepší,“ posmutněle shrnul své dojmy z porážky 3:5 centr Robin Hanzl.

Verva zkouší všechny možné způsoby, jak hru oživit. V Boleslavi se k extraligovému debutu do branky postavil Michael Petrásek, jenž kuriózně dosud sbíral minuty jen v Lize mistrů.

Gólmanovi litvínovské farmy v Mostu se extraligová premiéra zkrátila na 22 minut, po dvou rychlých gólech na začátku druhé části přepouštěl za stavu 2:4 místo Jaroslavu Janusovi. A podruhé už dvougólové manko Litvínov nestáhl. „Přitom jsme srovnali, byli psychicky nahoře. Přišla druhá třetina a bum bum… Jak když házíme hrách na zeď,“ posteskl si Hanzl.

Pálí jen Hübl

Těžko ale za viníky litvínovské mizérie označovat gólmany, do prekérních situací je svými chybami a nedůrazem dostávali jejich spoluhráči. „Jsou to chyby v obranném pásmu, které nás pronásledují,“ říkal Hanzl. Na vině může být i psychika pošramocená výsledkovou mizérií. „Klukům nevidím do hlavy, ale ta dělá 70 procent výsledku,“ ví útočník.

V ofenzívě jako jediný snese přísnější měřítka Viktor Hübl, jenž nastřílel v sezóně už čtrnáct gólů. Jenže za ním zeje ve střelecké statistice velká propast. Druhý nejlepší litvínovský kanonýr Rostislav Martynek nastřádal za devatenáct kol pět gólů… „To je odraz naší hry, té křeče,“ poznamenal Hanzl.

Jak křeč odstranit? Extraliga nabírá zběsilé tempo, další ztráty můžou naděje Litvínova na play off téměř zničit. Týmové pohovory už proběhly. „Něco jsme si řekli. Bohužel to nevedlo k ničemu,“ uznal Hanzl. Zásahy do kádru zatím neočekává. „Myslím, že se teď nic dít nebude. Je na nás v týmu, abychom se probrali,“ dodává.

Reklama