Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:2Olomouc zdolala Zlín a slavila doma po třech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Laš 1 : 0
6. Holec 2 : 0
14. Maruna 2 : 1
36. Čachotský 2 : 2
51. Herman 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali ve 20. kole Tipsport extraligy Zlín 3:2 a po třízápasovém domácím půstu potěšili vlastní fanoušky plným bodovým ziskem. V 51. minutě rozhodl Jakub Herman a Hanáci se dočkali teprve druhé výhry z posledních šesti utkání. Zlín neuspěl poprvé po třech vítězstvích za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví vítězství (ilustrační foto).

Článek

Olomoučtí trenéři Venera s Tomajkem po dvou porážkách s Brnem a v Chomutově obměnili složení čtvrtého útoku. K Hermanovi postavili Mataie s Holcem a nově složená formace se jim v zápase odměnila dvěma góly.

Domácí se vydařil vstup do utkání a už po 40 vteřinách vedli. Kašík vyrazil před sebe Bucův bekhendový pokus, Knotek ještě nezakončil přesně, ale Laš už dorazil kotouč za záda zlínského brankář. Hosté mohli hned za minutu vyrovnat, ale Říčka sám před branku neusměrnil poskakující puk za Vošvrdu.

V šesté minutě Olomouc zvýšila na 2:0. Herman našel zpoza branky volného Holce, který střelou nad vyrážečku překonal Kašíka. Ve 14. minutě Zlín snížil. Chybu na útočné modré čáře Kohouti rychlým návratem napravili, ale dalšímu nájezdu hostů už se neubránili. Bekhendem překonal Vošvrdu Maruna. Zlín se dral za vyrovnáním, ale Sýkora dvakrát ztroskotal na Vošvrdovi.

Herman zařídil výhru Kohoutů

Hanáci měli opět výborný vstup do druhé části. Kafka narazil Mikúšovi, jehož dělovku vyrazil Kašík betonem k najíždějícímu Zemanovi a jeho dorážka prošla zlínskému brankáři mezi betony a zamířila těsně vedle.

Následně se poprvé v duelu vylučovalo. Olomouc měla jednu a hosté hned tři početní převahy v rychlém sledu, ale ani jeden tým pořádně neohrozil brankáře. Ve 36. minutě se radoval Zlín. Kotvan nahodil puk od modré čáry a Čachotský jej tečoval do branky. Platnost gólu potvrdil videorozhodčí.

Skóre nezměnily přesilovky na obou stranách v úvodu třetí části. V 51. minutě se opět předvedla čtvrtá formace. Holec projel přes celé hřiště a předložil puk Hermanovi, který se postaral o vítěznou trefu. Další šance domácích měli Knotek a Laš. V závěru udržela Olomouc těsný náskok i ve dvouminutovém oslabení.

20. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - PSG Zlín 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Laš (J. Knotek, Buc), 6. Holec (Matai, Herman), 51. Herman (Holec, Matai) - 14. Maruna (Kotvan), 36. Čachotský (Kotvan, Cibák). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:3, navíc Staněk (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 5141.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - A. Havlík, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora - Ondráček, Maruna, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: