Hlavní obsah

Kubalíkovy góly pro Plzeň jistotou, Machovský umí nuly proti Kometě

Plzeň

Plzeň se může spolehnout na góly reprezentanta Dominika Kubalíka. Proti Brnu ji stačila k plnému bodovému zisku jediná trefa, kterou v přesilovce obstaral právě dvacetiletý útočník.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brněnský obránce Tomáš Malec (vlevo) a plzeňský útočník Miroslav Preisinger v zápase 20. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

„Nepodíval jsem se ani na bránu, jen přivřel oči a vystřelil. Gólman nestíhal moc reagovat," vykládal do televizní kamery Kubalík. Brankář Marek Čiliak nezachytil jedinou ze sedmnácti střel, přesto litoval: „Prošel mi tam u toho plzeňského gólu puk hloupě pod rukou."

Kubalík za posledních deset utkání zažil gólovou radost sedmkrát, celkově má v sezóně na kontě už třináct tref. „Mohlo to utkání být ale víc v klidu, kdybych tam z přečíslení tři na jednoho přidal další," mínil střelec, jenž chválil souhru v elitním Kracíkově útoku. „Takovou chemii mezi hráči jsem v kariéře nezažil. Dáváme si to prakticky naslepo."

Machovský hrdinou

Za plzeňského hrdinu byl i Matěj Machovský, jenž 32 zásahy udržel podruhé v sezóně čisté konto. „Předtím to bylo ve Varech, doma před svými fanoušky je nula ještě sladší," usmíval se gólman. „Můžeme mu jen děkovat, všechno to tam pochytal," ocenil jeho výkon i Kubalík. Machovský neinkasoval s Brnem i v minulé sezóně, ale lichotku kanonýrovi hned vracel: „Mně jdou nuly proti Kometě, Kubalík ale v poslední době umí góly s každým."

Kometa prohrála čtvrté z posledních pěti utkání. „Udělali jsme málo pro to, abychom srovnali skóre. Měli jsme sice víc střel než domácí, ale většinou jen zdálky. Málo jsme šli do branky a neclonili gólmanovi," štvalo útočníka Jana Hrušku.

Obě mužstva v zápase ztratila klíčové obránce. Brno už na začátku druhé části přišlo o Stehlíka, v plzeňském dresu nedohrál Kadlec s naraženým ramenem. Ještě před vyšetřením magnetickou rezonancí lékař jeho absenci odhadoval na sedm až deset dní.

Reklama