Hlavní obsah

Některým hráčům se nechce, pojmenoval třineckou krizi útočník Plíhal

Třinečtí hokejisté se zmítají v křeči. Prohráli čtvrté utkání v řadě, z toho potřetí doma. Naposledy v úterý s Hradcem Králové 1:2 po prodloužení. Podle útočníka Tomáše Plíhala je to tím, že se některým hráčům nechce. „Je to pořád dokola, některým hráčům se nechce. Nedáváme do zápasu všichni sto procent,“ pronesl po další porážce forvard Ocelářů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Tomáš Plíhal.

Článek

Konkrétní být ovšem nechtěl. „Mohou to být jednotlivci, ale jako tým do toho nedáváme všechno," řekl Plíhal. „Výsledkem toho jsou pak chyby, po nichž dostáváme góly. Stejně jako dnes. Dostali jsme úplně zbytečný vyrovnávací gól, po kterém jsme se zase složili. A výsledkem nedůslednosti byl i druhý gól v prodloužení," komentoval 32letý útočník Slezanů.

V kabině si už problém několikrát vyříkávali, nepomohlo ale zatím nic. „Je to o vůli každého z nás dát do zápasu všechno. Musíme prostě sklopit hlavy a jet nadoraz. Jak jen nejvíc to jde. Jiná cesta z toho není," upozorňoval Plíhal.

Sérii porážek zatím nezastavila ani výměna trenérů. Po pátečním výprasku 0:7 ve Vítkovicích skončili Jiří Kalous a Václav Varaďa, které dočasně nahradili kouč staršího dorostu René Mucha a Marek Malík z frýdecko-místecké druholigové farmy. „Jsou tady zatím jen pár dní, moc se toho ještě nezměnilo. Jen pár detailů. Ale myslím, že proti Hradci Králové jsme už hráli lépe," mínil Plíhal.

V utkání s Hradcem vedl Třinec po gólu Rufera, necelých osm minut před koncem třetí třetiny ale vyrovnal Kukumberg a dvě vteřiny před vypršením pětiminutového prodloužení rozhodl o druhém bodu pro Mountfield Knotek. „Hodíme to za hlavu. Ten gól nás nepoznamená. V pátek proti Litvínovu do toho vlítneme znovu. Ale musíme už všichni makat," burcoval Plíhal.

Reklama

Související témata: