Hlavní obsah

Litvínovská mistrovská kocovina. Kyselovi chybí poctivost a hrozí výměnami i pokutami

Jen dvé tříbodové výhry za devatenáct odehraných duelů, do toho aktuální série šesti proher a pád v extraligové tabulce na její dno. Hokejový Litvínov zažívá mistrovskou kocovinu, ze které se ne a ne dostat. Vedení klubu je katastrofálními výkony i výsledky pochopitelně rozladěno a fanouškům slibuje změny.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

Litvínovský generální manažer Robert Kysela.

Článek

„Vzhledem k dlouhé předchozí sezóně, dosaženému úspěchu, kratšímu času na přípravu a náročnému úvodu nové sezóny se startem v Lize mistrů, jsme v úvodu letošního ročníku drželi trochu nad hráči ochrannou ruku a měli trpělivost s některými slabšími výkony. Dali jsme hráčům důvěru, chtěli jsme jim dopřát klid a pocit, že za nimi vedení klubu a trenéři stojí. Každá trpělivost ale musí mít své meze," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer klubu Robert Kysela.

Bývalý vynikající útočník, který v roce 1996 získal s reprezentací zlato na mistrovství světa ve Vídni, přiznává, že navázat na kvalitní výkony z poslední sezóny je aktuálně nad možnosti litvínovských hráčů. Na odchody klíčových hráčů (brankáře Francouze a útočníků Petružálka s Ručinským) a trenéra Hořavy se ale vymlouvat nechce.

„Ale v obětavosti a poctivosti našich výkonů se musíme loňské sezóně přiblížit. Budou to muset pochopit i všichni hráči. Je potřeba zapomenout na loňský úspěch a probudit se," burcuje Kysela, jenž spolu s dalšími členy vedení klubu současnou situaci intenzivně řeší.

Trenéři mají důvěru. Alespoň prozatím

„Výkonnost některých našich hráčů zůstává za očekáváním. Jednáme nyní o posilách týmu formou hráčských výměn a také připravujeme soubor opatření ke zvýšení herní kvality stávajících hráčů v mužstvu. To se týká jak sportovních výkonů hráčů, tak finančního ohodnocení formou krácení hráčských odměn," tvrdí litvínovský generální manažer.

„V současné době jednáme s několika kluby o případných výměnách. Věřte, že uděláme všechno proto, abychom probudili hráče, které probudit lze, a přivedli jiné místo těch, kteří to nepochopí," říká Kysela na rovinu.

Pozice trenérů Radima Rulíka, Ondřeje Weissmanna a Jiřího Šlégra ohrožena není. Alespoň prozatím. „Jsme poslední, s čímž pochopitelně nemůžeme být spokojení. Ale trenéři mají v tuto chvíli naši důvěru. Situaci s nimi řešíme každý den, ale momentálně vidíme, že by se měli zlepšit především někteří hráči," doplnil Kysela pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: