Hlavní obsah

Sparťanští fanoušci polévali hráče Liberce pivem. Bylo to na deštníky, kroutil hlavou Řepík

Praha

Na ledě byl k nepřehlédnutí. Hokejový útočník Liberce Michal Řepík vstřelil v dohrávce 20. extraligového kola na Spartě dvě branky a i jeho zásluhou se tak Bílí Tygři vrátili do čela soutěže. „Byl to těžký zápas, připomínal mi play off, hrálo se nahoru dolu,“ říkal po porážce 4:5 po nájezdech šestadvacetiletý reprezentant. Dojem z jinak pohledného duelu mu zkazili jen sparťanští fanoušci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

Čím si vysvětlujete, že zápas přinesl tolik obratů na obou stranách?

Za stavu 2:0 v náš prospěch jsme z nějakého důvodu přestali hrát. Na ledě se objevily emoce, my jsme je nezvládali a ještě ve druhé třetině jsme třikrát inkasovali.

Zvyšovali trenéři před třetí třetinou hlas?

Museli jsme si k tomu něco říct. A pomohlo to, když jsme dvěma přesilovkovými góly zápas zase otočili. Jenže pak jsme se nechali na konci třetí třetiny trošku hloupě vyloučit... To se nemůže stávat. Nájezdy už jsou loterie.

Zmínil jste dva přesilovkové góly. Ten druhý jste vstřelil vy sám, předcházející trefa padla po faulu na vaši osobu, když vás sparťanský zadák Švrček nesmyslně natlačil na domácího gólmana Lukáše. Co přesně se před zásahem Ševce v brankovišti odehrálo?

Byl to regulérní gól. Je Švrčkova chyba, že mě tlačil do brány. Vždyť v ní má svého brankáře, tak by mě měl spíš odsouvat na druhou stranu. Jenže on mě masíroval zezadu a já se nemohl z brány vůbec dostat...

Nebál jste se, že sudí celou situaci vyhodnotí jako vaše nedovolené postavení v brankovišti a gól neuznají?

Já jsem to ani neviděl. Koukal jsem se do brány na naše diváky, vůbec jsem se odtamtud nemohl dostat a nejednou byl puk v brance. Ale kluci u střídačky hned říkali, že by to měl být regulérní gól. A i rozhodčí tvrdil, že jestli puk překročil brankovou čáru, gól uzná. A to se taky stalo.

Překvapilo vás, že jste i po vstřelení branky pokračovali v přesilové hře, neboť Švrček za svůj zákrok obdržel menší trest?

Abych řekl pravdu, tak vůbec nevím, za co se vylučovalo. Jestli za to, jak nás fanoušci polévali pivem...

K tomu došlo kdy?

Na ledě proběhly nějaké fauly a diváci nás sprchovali pivem. Tohle by se vůbec nemělo stávat. To by si v tom organizátoři měli udělat trošku pořádek. Kdyby se něco naházelo na led, tak to ještě oukej. Ať si fandí, jak chtějí. Ale aby na nás někdo lil pivo? To jsem ještě nezažil. Je to smutný...

Kolika lidí na střídačce se tento incident dotkl?

Odneslo to víc kluků. Bylo to na deštníky a asi budeme cestou do Liberce smrdět.

Těší vás alespoň, že se navzdory porážce po jednom dni vracíte na první místo extraligové tabulky?

Samozřejmě jsme za to rádi, navíc máme na Plzeň ještě jeden zápas k dobru. Užíváme si to.

Prožíval jste zápas se Spartou emotivněji, když jste jejím odchovancem?

Sice jsem si za její áčko nikdy nezahrál, ale na Spartě jsem si prožil kus života a je to proti nim speciálnější zápas. I z toho důvodu, že jsem nastupoval i za Lva a kolem sparťanských kluků jsem se pohyboval ve stejné aréně.

Reklama

Související témata: