Hlavní obsah

Třinec vyměnil Orsavu za pardubického Tybora

Třinec

Nevelké zastoupení odchovanců v prvním týmu Ocelářů Třinec ještě více zmenší. Aktuálně desátý tým extraligové tabulky se totiž dohodl s jedenáctými Pardubicemi na výměně Jakuba Orsavy za Slováka Radoslava Tybora. Hostování obou hokejistů je domluveno do 15. ledna 2016.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký Jakub Orsava a brankář Litvínova Pavel Francouz - z finále ELH.

Článek

Ani jednomu týmu se v této sezóně nedaří tak, jak by si představoval. Ani oba útočníci, kterých se výměna týká, se nepohybují na čelních pozicích kanadského bodování. Orsava v 15 utkáních za Třinec vstřelil čtyři branky a na jednu přihrál a v posledních zápasech ze sestavy úplně vypadl. Pardubický Tybor odehrál o dvě utkání více a dal v nich dva góly a na čtyři branky nahrál.

„Třinec vnímám jako novou výzvu. Rád střílím góly a nahrávám, ale letos to moc neklapalo. Nyní mám novou motivaci, chci Ocelářům pomoct," svěřoval se Radoslav Tybor.

Pardubický klub si od příchodu šumperského rodáka Orsavy slibuje zlepšení produktivity. „Jakub Orsava je silový vysoký kluk. Když se podíváme na jeho statistiky za poslední tři roky, tak se často prosazoval, v minulé sezóně vstřelil dvacet gólů. Věřím, že nám pomůže i zvýšením důrazu před bránou, kde se často rozhoduje a my odsud nestřílíme mnoho branek. Chceme, aby nám Jakub zaplnil tuto mezeru," uvedl na webových stránkách pardubického klubu sportovní manažer Dynama Dušan Salfický.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články