Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:2Třinec bitvu posledních finalistů rozhodl gólem v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Irgl 1 : 0
36. Pavlík 1 : 1
42. Rákos 2 : 1
45. Havlíček 2 : 2
48. Kopecký 3 : 2
57. Dravecký 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince se na třetí pokus po rezignaci trenéra Jiřího Kalouse dočkali vítězství, když v pátečním opakování posledního extraligového finále doma zdolali Litvínov 4:2. Mistr dvakrát dotáhl ztrátu, na třetí gól Tomáše Kopeckého ve vlastním oslabení už ale odpovědět nedokázal a posedmé v řadě prohrál. Oceláři pod provizorním koučem Reném Muchou poprvé naplno zabodovali a prolomili sérii čtyř porážek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník Zbyněk Irgl se raduje z gólu proti Litvínovu ve 21. kole hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Vytrejdovaný útočník Tybor se v sestavě Třince pro drobné zranění ještě neobjevil, rozpadlo se i spojení nerozlučných hokejových "dvojčat" Adamský - Polanský a zprvu to Ocelářům neslo štěstí.

Domácí se prosadili z první vážnější možnosti: Irgl v přesilové hře nabral v sedmé minutě rychlost na vlastní modré čáře a průnik po levém křídle zakončil přesným švihem. Asistenci si připsal Polanský, který nastoupil k jubilejnímu 700. utkání za Třinec.

Dál však střet posledních finalistů byl jen odvarem jarních bojů o titul a korespondoval s herní mizérií, kterou procházejí. Upachtěná bitva neměla atmosféru, šance a nebyla líbivá. Adamský, který se propadl až do čtvrté řady, po ojedinělé příležitosti zblízka nenavýšil třinecký náskok a trestat mohl Jánský, avšak i jeho dorážka proletěla těsně vedle tyčky.

Dravecký pojistil tři body

Litvínov nakopla promarněná přesilovka před polovinou zápasu. Hosté i po ní zůstali v tlaku, a i když Kubát nájezd na Hrubce promarnil, třinecký odchovanec Pavlík pak dělovkou od modré čáry srovnal.

Náboj utkání dostalo až po druhém gólu Rákose, který ve 42. minutě zleva našlápl stejně jako Irgl a z navlas stejné parkety vymetl horní růžek za Janusem. Litvínov však rychle kontroval zásluhou Havlíčka, který skóroval dorážkou ze závaru. Při kontroverzním vyloučení Hrni mistr mohl momentální výhodu zužitkovat v další přesile, ale zahrál ji tak zle, že Kopecký jednoruč dorazil za Januse Ruferovo nahození.

Čtvrtým gólem pak definitivně rozhodl Dravecký. Hosté vyprodukovali tři minuty před koncem další kiks v obranném pásmu a slovenský útočník precizním blafákem zavěsil.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Irgl (Polanský, Matuš), 42. Rákos (M. Doudera), 48. Kopecký (Rufer), 57. Dravecký (Matuš, Klepiš) - 36. F. Pavlík (Havlíček, Piroš), 45. Havlíček (Kubát). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bryška, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4396.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera - Klepiš, Kopecký, Dravecký - Irgl, Matuš, Polanský - Rákos, Plíhal, Svačina (30. Rufer) - Hrňa, M. Růžička, Adamský. Trenéři: Mucha a Malík.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, Baránek, F. Pavlík, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, Gerhát - Smolka, Havlíček, Válek. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

Reklama

Související témata: