Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 3:2 PPČervenka rozhodl v prodloužení o výhře Chomutova nad lídrem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Květoň 1 : 0
29. Jelínek 1 : 1
35. Jelínek 1 : 2
41. Skinner 2 : 2
62. Červenka 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 21. kole Tipsport extraligy Liberec 3:2 v prodloužení. Domácí popáté v řadě bodovali, z toho čtyřikrát vyhráli a utnuli tak šňůru tří porážek ve vzájemných utkáních. Hostům nepomohli k úspěchu ani dva přesilovkové zásahy Petra Jelínka, v prodloužení rozhodl Roman Červenka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Chomutova (zleva) obránce Petr Šidlík, útočníci Michal Vondrka a Vladimír Růžička a zadák Adam Jánošík se radují z gólu.

Článek

Piráti vyrukovali na lídra soutěže s Kopřivou v brance. Duel naopak skončil kvůli zranění už ve druhé minutě pro hostujícího beka Dernera. V 10. minutě šli Chomutovští po zpočátku nenápadné akci do vedení. Růžička zatáhl puk podél hrazení, dokázal ho přes Výtiskovo těsné bránění nahrát na kruh pro vhazování a David Květoň otevřel skóre.

Po pár vteřinách od opětovného zahájení hry mohl zvýšit Sklenář, v tomto případě si však Schwarz vedl bezchybně. Domácí pak ještě nevyužili početní výhodu, Liberečtí jako kdyby potřebovali vybruslit únavu z náročné středeční dohrávky na ledě Sparty.

Hned zkraje druhé třetiny musel za hru se zlomenou holí pykat Ševc. Domácí si žádnou větší příležitost nevypracovali, naopak propadli v samém závěru přesilovky, kdy uháněl na Kopřivu osamocený Bakoš, strážce domácí branky však držel i nadále neprůstřelnost.

Jelínek se dvakrát prosadil v přesilovce

Na začátku 28. minuty si hru v početní výhodě vyzkoušeli poprvé v utkání i hosté a byli hned úspěšní, když se z hranice brankoviště prosadil důrazný Jelínek. Ve 33. minutě promáchl Schwarzem vyražený kotouč Veselý. Liberec pak udeřil i ze své druhé přesilovky - po Bakošově střele a Kopřivově zásahu si puk našel Jelínka, který nezaváhal a zaokrouhlil počet svých tref v sezóně na deset.

Ze třetího dějství ale uplynulo pouze 31 vteřin a bylo opět vyrovnáno: Červenka našel Skinnera, jenž prostřelil Schwarze a připsal si tak svou první extraligovou trefu v dresu Pirátů. Vrátit vedení na stranu Bílých Tygrů mohl vzápětí Lakatoš a o pár minut později Bulíř, Kopřiva však s porcí štěstí odolal.

V 53. minutě měl ideálně do prostoru mezi kruhy nabito Rutta, jenže svou bombu namířil pouze do Schwarze. Piráti měli i další příležitosti, jenže dvě a čtvrt minuty před vypršením základní hrací doby špatně střídali a místo pokračování svého tlaku se museli bránit. Zvládli to však úspěšně a po 62 vteřinách prodloužení tak mohl rozhodnout o jejich výhře Červenka.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. D. Květoň (V. Růžička ml., Rutta), 41. Skinner (Červenka), 62. Červenka (Pospíšil) - 29. P. Jelínek (Bulíř, Ševc), 35. P. Jelínek. Rozhodčí: Šindler, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 5041.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Kämpf, Hřebejk - R. Veselý, Chlouba, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Liberec: Schwarz - Ševc, Šimek, Havlín, Derner, Plutnar, Výtisk, J. Říha - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice