Hlavní obsah

Vary vyhrály ve Zlíně i bez suspendovaného Dudy. Objeví se v sestavě v neděli?

Zlín

V mimořádně povedené druhé třetině, v níž z osmi střel na branku pětkrát skórovali, položili karlovarští hokejisté základ vítězství v extraligovém utkání ve Zlíně (5:3), jenž nadále čeká na tříbodovou domácí výhru. Západočeši uspěli v důležitém souboji celků z chvostu tabulky i bez kapitána Dudy, který z rozhodnutí majitele klubu Karla Holoubka na Moravu kvůli neuspokojivým výkonům neodcestoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z gólu ve Zlíně.

Článek

S céčkem na dresu tak nastoupil obránce Radim Bičánek, který vydařenou trefou od modré čáry otevřel hostující kanonádu. „Mě mnohem víc zajímá, že jsme uspěli jako tým. Hrálo se vlastně o šest bodů, urvali jsme tudíž strašně cenné vítězství. Těžko bych si vzpomněl, kdy jsme naposledy nasázeli pět gólů za třetinu," lovil marně v paměti zkušený bek, který netušil, zda mu kapitánské povinnosti zůstanou natrvalo. „Já vím jen, že Radek Duda nebyl nominován k tomuto zápasu," pokrčil Bičánek rameny.

Karlovarský asistent Karel Mlejnek nebyl o mnoho konkrétnější. „Pan Holoubek reagoval na předchozí nepovedený duel s Chomutovem. O sestavě pro nedělní střetnutí s Olomoucí se budeme teprve bavit," tvrdil Mlejnek, jenž si cenil tří využitých přesilovek.

Zlíňanům se naopak v úvodní dvacetiminutovce, v níž měli herně navrch, žádnou z početních výhod využít nepodařilo. „To bylo pro vývoj utkání klíčové. A druhá třetina byla z naší strany možná vůbec nejhorší za celou dobu mého trenérského působení ve Zlíně," posteskl si kouč Rostislav Vlach.

Jeho celek po druhé porážce v řadě klesl na předposlední příčku extraligové tabulky. „Druhá třetina byla příšerná. Stalo se, musíme zápas hodit za hlavy. Výrazně zlepšeným výkonem v poslední části jsme se snad naladili na úterní střetnutí ve Vítkovicích, kde už bychom zase rádi bodovali," přál si slovenský útočník Martin Cibák. Je přesvědčený, že zlínské mužstvo má charakter. „Zlomová výhra, po níž začneme stoupat tabulkou výš, určitě brzy přijde," věřil.

Reklama

Související témata: