Hlavní obsah

Liberecký styl nám vyhovuje, řekl chomutovský Červenka po skalpu lídra

Chomutov

Útočník Roman Červenka rozhodl po minutě prodloužení o vítězství hokejistů Chomutova nad lídrem extraligy z Liberce 3:2. Piráti tak získali dva body do tabulky a potvrdili dobrou formu z poslední doby. „Každý tým je k poražení a styl, jakým hrají Bílí Tygři, nám docela vyhovuje,“ říkal Červenka po zápase.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Chomutovští útočníci Tomáš Pospíšil (vlevo) a Roman Červenka se radují z gólu.

Článek

S Libercem jste v sezóně odehráli už dva výborné zápasy. Byla to jen shoda náhod?

Myslím, že ne. Liberec se snaží o ofenzivní hokej, čemuž se dokážeme přizpůsobit. Nechci na nikoho ukazovat, kdo jen brání, ale Bílí Tygři dávají hodně gólů, tlačí se dopředu a přitom se s nimi dá hrát do jejich obrany. A to nám možná svědčí. Všechny duely jsou těžké bez ohledu na soupeře. Třeba v Karlových Varech jsme předtím měli taky nesmírně obtížný zápas. Extraliga je vyrovnaná a bude to boj o jednotlivé příčky až do posledního kola.

Už jste se propracoval na špici kanadského bodování celé soutěže. Co to pro vás znamená?

Řekl jsem, že statistiky moc pečlivě nesleduji, ale samozřejmě mě to těší. Od toho jsem v Chomutově, abych týmu pomohl góly a nahrávkami. Momentálně jsem spokojený, že produktivita na mně stojí. Jedeme takříkajíc na vítězné vlně a přejeme si, aby to vydrželo co nejdéle.

Jak se cítíte po fyzické i zdravotní stránce?

Nedávná reprezentační pauza mi prospěla. Nechci řešit, jestli jsem byl nemocný. Na to, jak se cítím, tak se mi hokejově daří, a jsem za to rád. Dávám góly a to je pro mužstvo nejdůležitější. A podle výsledků se odvíjí i nálada v kabině.

Vraťte se ještě k zápasu s Libercem. Jak byste jej shrnul?

První třetinu jsme proti favoritovi zvládli dobře. Ale pak se soupeř rozjezdil a otočil skóre. To jsme celí my. Hrajeme slušně, nepustíme protivníka takřka do ničeho a pak si myslíme, že už to půjde samo. Byli jsme rázem všude o krok později a teprve ve třetí části jsme dotáhli zápas do remízy. Ne každá přesilovka se povede. Chtělo to, abychom byli důraznější v zakončení. Nakonec jsme urvali druhý bod.

V příštím kole hrajete v neděli regionální derby na ledě posledního Litvínova.

Na každý zápas se musíme připravit s co největším úsilím. Při hracím modelu pátek-neděle je optimální, když k jednomu vítěznému utkání přidáte hned o dva dny později další úspěch, aby body naskakovaly do tabulky. A to je vzhledem ke zmíněné vyrovnanosti extraligy nejpodstatnější cíl.

Reklama

Související témata: