Hlavní obsah

Dva body jsou zlaté, potěšila Bednáře výhra v Plzni

Plzeň

Hokejisté Hradce Králové dokázali získat v dramatickém utkání 21. kola v Plzni dva body za výhru po samostatných nájezdech. Na západočeském ledě uspěli již počtvrté za sebou a po úterní výhře v prodloužení v Třinci vezou z venkovního kluziště další body. Hrdnou dnešního duelu byl útočník Jaroslav Bednář, který si v normální hrací době připsal dvě asistence a nájezdy poté rozhodl.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Královéhradecký útočník Jaroslav Bednář překonává v samostatných nájezdech plzeňského brankáře Matěje Machovského.

Článek

"Byl to takový vánoční zápas, hodně nahoru dolů. Muselo to být docela dost šťavnaté pro oba gólmany. Ten náš má horečku a už se těší na pivo," usmíval se po výhře 4:3 po nájezdech Bednář.

"Ale myslím si, že to byl pro diváky pohledný a otevřený hokej. Na obou stranách byly k vidění mraky šancí. Pro nás je štěstí, že jsme vyhráli na penalty," oddechl si po utkání, v němž Hradec v první třetině prohrával už 0:2. Po polovině utkání ale převzali iniciativu hráči Mountfieldu a ve třetí třetině mohli dokonce vyhrát za tři body.

"Nevím, jestli tam domácí přestali hrát, ale dokázali jsme si potom vytvořit hodně šancí. Zaplaťpánbůh za ty dva body, které si dneska odvážíme. Je to pro nás zlatý," dodal devětatřicetiletý veterán, jenž letos nepotvrzuje pověst kanonýra, ale naopak se šestnácti asistencemi vede pořadí extraligových nahrávačů.

Výhrou na ledě plzeňských Indiánů hráči Hradce odčinili vysokou domácí prohru 2:6 s tímto soupeřem z 8. kola. "Hlavně jsme se obávali, aby se neopakoval ten debakl z prvního vzájemného zápasu. To byla od nás proti jejich výborně bruslícím hráčům doslova tragédie," připomněl Bednář zářijový nezdar. "Každý si uvědomuje, že je Plzeň v laufu a nahoře. My jsme ale dnes také ukázali naši sílu. Pokud se chceme dostat v tabulce nahoru, musíme ji a podobné týmy obírat o body," dodal Bednář.

Reklama

Související témata: