Hlavní obsah

Chomutovští kluci nepustí kostičku, řekl dvougólový střelec Liberce Jelínek

Chomutov

Osobitou příchuť a úspěšnou osobní statistiku přineslo pro libereckého hokejového útočníka Petra Jelínka extraligové střetnutí v Chomutově. Na ledě Pirátů odvedl výborný výkon, vstřelil oba góly Bílých Tygrů. I díky tomu si zase vylepšil svoji bilanci v kanadském bodování.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté Lukáš Krenželok (vlevo) a Petr Jelínek se radují z gólu.

Článek

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Chomutovský trenér Růžička, pod nímž jsem hrál dlouhá léta ve Slavii, dokáže ze svého týmu i jednotlivců vymáčknout maximum. Chomutov praktikuje urputný hokej a jsou tam i moji bývalí spoluhráči ze Slavie na postech levých křídel. To jsou kluci, kteří nepustí kostičku," poukázal Jelínek na bojovnost a obětavost chomutovských útočníků Tomici, Vondrky, Sklenáře.

Jelínek působí pod Ještědem druhou sezónu. Loni skončili Bílí Tygři dvanáctí, letos jsou v tabulce nahoře a momentálně se vyhřívají přímo na špici. „Už od letní přípravy je v mužstvu jiná atmosféra, než byla. Kondiční trenér nás dostal do kondice a celkově nám start vyšel. Je to znát. Většinu týmů přehráváme, přebruslíme, nebo s nimi aspoň dokážeme udržet tempo," dával Jelínek najevo pozitivní hodnocení.

Liberec preferuje ofenzivní hokej. „Myslím, že máme dobře organizovanou hru. Všichni hráči vědí, co mají dělat. Někdy se stane chyba, což je součást hokeje, ale snažíme se zaskakovat jeden za druhého. Tahle praxe a zkušenost nás dostaly tam, kde jsme," poznamenal.

Podle protřelého útočníka je libereckou předností i sebevědomí, podložené pokorou a úsilím. „Nejvýš stavíme týmové úspěchy v podobě prvního místa v tabulce. Je to určitě lepší, než hrát dole. Dovolíme si více hokejových věcí. Ale na druhou stranu nemůžeme podcenit žádnou situaci," zamyslel se Jelínek před nedělním zápasem s Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články