Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 1:2Olomouc v závěru otočila duel v Karlových Varech, rozhodl Kafka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Bartek 1 : 0
42. Vodný 1 : 1
58. Kafka 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili ve 22. kole Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů těsně 2:1. Domácí Energie, za níž skóroval Martin Bartek, ještě po druhé třetině vedla, ale Hanáci vývoj otočili. Vyrovnal Michal Vodný a v 58. minutě rozhodl o výhře další forvard Petr Kafka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví vítězství (ilustrační foto).

Článek

Úvodní dějství nabídlo podívanou plnou nepřesností. Z oboustranné šedi u domácích vybočila pouze střela Huny, jenž z mezikruží prověřil pozornost Konráda. A v 18. minutě příležitost Rachůnka, který bekhendovým zakončením dovršil svůj průnik přes celé kluziště. Ze strany hostí kontroval v chvilku poté osamocený Zeman, jehož střelu bez přípravy pohotovým zákrokem zlikvidoval strážce domácí branky.

Úporný hokej se zabezpečenými obranami pokračoval i ve druhé třetině. Až ve 27. minutě při vyloučení Houdka prolomil bezbrankový stav Bartek, který Konrádem vyraženou střelu z Gulašiho hole zametl do olomoucké branky. Hra po vstřelené brance dostala přece jen větší obrátky, ale oba gólmani byli pozorní.

Ve chvíli, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, přidali i Olomoučtí a sevřeli Energii v jejich pásmu. Střely Jaroměřského, Holce a Buce však vždy skončily na připraveném Závorkovi a to i ve chvíli, kdy se čtyři Severomoravané řítili na dva karlovarské obránce. Ani tomto případě střela agilního Buce k vyrovnání nevedla. Naopak v poslední minutě této části hry mohl skóre navýšit Huna, ale svojí kličkovanou nedotáhl až do brankového zakončení.

Zvýšená aktivita přinesla hostům odměnu ve 42. minutě, kdy zaváhání Gulašiho v obranném pásmu potrestal pohotovou střelou zápěstím Vodný. Vyrovnání Moru povzbudilo a její aktivitu nepřibrzdila ani přibývající vyloučení. Když to již vypadalo na prodloužení, propadla Energie na útočné modré čáře a přečíslení dvou na jednoho využil Kafka. Opařeným Karlovým Varům poté nepomohla k vyrovnání ani několik vteřin trvající power play, kterou svým faulem navíc ukončil Marosz.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Bartek (Gulaši, Bulík) - 42. Vodný (Eberle, Ondrušek), 58. Kafka (T. Mikúš, A. Zeman). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Hynek, Belko. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 3164.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Dvořák, Gulaši, Rodney - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Harkabus, Kůs, Koblasa - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek
Olomouc: Konrád - Houdek, Rašner, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice