Hlavní obsah

Před naším brankářem jsme postrádali důraz, postěžoval si po prohře v Brně třinecký Mucha

Brno

Poprvé pod vedením trenérské dvojice Mucha - Malík vyšli třinečtí hokejisté v extraligovém utkání bodově naprázdno. V Brně v závěrečné části mocně dotahovali třígólové manko, avšak vyrovnat na 3:3 nestihli. Navíc přišli o zkušeného obránce Kleslu, který musel s pochroumaným klíčkem v rameni na vyšetření do nemocnice a v pondělí ho čeká magnetická rezonance.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety slaví gól v síti Třince. Vlevo je zklamaný brankář Ocelářů Šimon Hrubec.

Článek

„Uvidíme, jak dlouho nám bude chybět," mrzela současného hlavního kouče Ocelářů Reného Muchu ztráta opory. Po prohře 2:3 si postěžoval, že jeho tým doplatil u všech tří inkasovaných branek na malý důraz před svým gólmanem. „Stejných chyb se hráči dopouštěli před mým příchodem k mužstvu. Až v poslední třetině jsme už pouze se třemi formacemi výrazně přidali a dvěma slepenými brankami jsme pořádně střetnutí zdramatizovali. Jenže Kometa si těsné vedení pohlídala," posteskl si Mucha, který netuší, zda zůstane na třinecké střídačce natrvalo. „V nejbližších dnech asi vedení klubu rozhodne. My s kolegou Malíkem zatím půjdeme trénink od tréninku a případně i zápas od zápasu," zavtipkoval.

Autor prvního gólu Ocelářů Vladimír Dravecký pro změnu zpytoval svědomí, že se jeho celku nepovedlo uprostřed závěrečné dvacetiminutovky vynutit si využitou přesilovkou prodloužení. „Měl jsem gól na hokejce. Podařilo se mi puk zasáhnout baseballově ve vzduchu, avšak bohužel jsem netrefil bránu," štvalo třineckého útočníka.

Povedená dělovka brněnského Jozefa Kováčika od modré čáry už z 26. minuty tak byla nakonec vítězná. „Zaplaťpánbůh za tři body. Doma jsme hráli po hodně dlouhé době, nechtěli jsme tudíž v žádném případě klopýtnout. Přestože jsme na začátku třetí třetiny na chvíli vypadli z tempa, minimální náskok jsme naštěstí v závěru udrželi," radoval se slovenský bek.

Triumfu s extraligovým vicemistrem z uplynulé sezóny si cenil i kouč Komety Alois Hadamczik. „Přestože se Třinci teď tolik nedaří, vítězství nad mužstvem s tak nabitým kádrem vždycky strašně potěší. Klukům pokaždé říkám, že se třemi góly doma určitě vyhrajeme, což se potvrdilo. Kdybychom ovšem v poslední třetině zbytečně neotevřeli hru a raději se soustředili na defenzívu, nemuseli jsme se o tři body strachovat až do závěrečné sirény," měl jasno Hadamczik.

Reklama

Související témata: