Hlavní obsah

Urvali jsme aspoň dva body, oddechl si litvínovský střelec Lukeš po derby s Chomutovem

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Litvínova ukončili sérii sedmi porážek v extralize, když v souboji severočeských rivalů zdolali Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech. Úřadující mistr sice brzy vedl dvougólovým rozdílem a ještě sedmačtyřicet sekund před koncem řádné hrací doby měl těsný náskok, ale při soupeřově power play inkasoval vyrovnávací branku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl (vpravo) se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

V penaltovém rozstřelu zajistil domácím druhý bonusový bod František Lukeš. Kromě něj se poté trefil i Robin Hanzl, zatímco chomutovští střelci Tomáš Pospíšil a Michal Vondrka neuspěli proti brankáři Janusovi.

„Zaplaťpánbůh za výhru, byť nebyla tříbodová, jak jsme nutně potřebovali. Snažíme se hrát naplno každý zápas. Často máme smůlu, takže jsme rádi, že jsme zvládli aspoň nájezdy," oddechl si František Lukeš po strhujícím derby.

Litvínov předvedl skvělý úvod. „I ve druhé třetině jsme hráli docela dobře. Pak se ale Chomutov dostal do tlaku, srovnal a v prodloužení i nájezdech to bylo otevřené. Z toho, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce už po šedesáti minutách, se musíme poučit. Měli jsme deset vyloučených. Je to hodně, ale nechtěl bych se k tomu vyjadřovat," pravil střelec rozhodující trefy.

Vervě se dařily přesilovky

Pozitivní na litvínovské hře byly dvě využité přesilovky. „Vyšla nám hned ta první v zápase po sto sekundách hry. A při druhém gólu se povedla pěkná střela od modré. Předtím nám početní výhody moc nešly, takže alespoň v tomto směru jsme naznačili zlepšení," rozebíral Lukeš. Mrzelo ho ale polevení ve třetí části. „Mysleli jsme si, že soupeře přebruslíme a dáme gól navíc. Místo toho jsme přestali být důslední ve středním pásmu, trošku jsme se báli o výsledek," přiznal zkušený útočník.

Litvínov opustil poslední příčku tabulky. „Nálada v kabině je už lepší, ale musíme pokračovat tak, abychom se zvedli úplně," přemítal Lukeš. Nad tím, jestli se výhra nad Chomutovem může stát odrazovým můstkem, nechtěl polemizovat. „Přáli bychom si to, ale nejprve se musíme soustředit už na úterní duel v Pardubicích a klíčový bude i zápas s Karlovými Vary. Oba týmy jsou taky ve spodní části tabulky a půjde o šest bodů," podotkl litvínovský forvard.

A sám si vytyčil, na čem chce zapracovat. „Chci víc střílet na branku. Když mám tři pokusy, je to málo. Musím mít aspoň osm střel za zápas," předsevzal si Lukeš.

Asistent litvínovského trenéra Ondřej Weissmann litoval, že Verva nevyhrála za tři body. „Za stavu 2:1 jsme znervózněli. Z toho pramenila nejistota na holích, ztráceli jsme kotouče. A v závěru jsme hodně chybovali, takže to bylo drama až do nájezdů," konstatoval.

Reklama

Související témata: