Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 2:1Liberec doma porazil Pardubice a dostal se do trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Valský 1 : 0
10. Birner 2 : 0
57. Poulíček 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 22. kole Tipsport extraligy Pardubice 2:1 a i nadále zůstávají v čele tabulky. Na druhou Plzeň mají již čtyřbodový náskok. Bílí Tygři se tak po dvou porážkách v nastavení vrátili na vítěznou vlnu a bodovali už v jedenáctém utkání po sobě. Naopak Pardubice po dvou výhrách znovu padli. Domácí o osudu utkání rozhodli již v první desetiminutovce, kdy vstřelili obě své branky. Hostům se podařilo v závěru zápasu pouze snížit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Michal Birner vstřelil v zápase proti Pardubicím druhý gól Liberce.

Článek

Domácí Liberec měl skvělý vstup do utkání a již ve třetí minutě otevřel skóre z rychlého protiútoku Valský. Hned vzápětí mohl odpovědět pardubický Svoboda, ležícího Schwarze ale překonat nedokázal. Poté si Severočeši zahráli přesilovou hru, žádnou větší příležitost si však nevypracovali.

Krátce po jejím skončení ale přidali druhý gól. Řepík využil chyby v rozehrávce hostů, našel volného Birnera a ten překonal pardubického Maxwella. I nadále byli Bílí Tygři aktivnější a hrálo se především v obranném pásmu Pardubic. V závěru první třetiny ještě vzplály emoce, když Ševc najel do Štajnocha a byl vyloučen do konce utkání.

Dynamo tak zahájilo druhou třetinu v početní výhodě, Liberečtí se ale bez problémů ubránili. Poté znovu sami převzali iniciativu a Maxwell v pardubické brance se měl co ohánět. Nepřišel si však na něj Birner ani Bakoš. Následně měl gól na hokejce Vampola, Maxwell byl u své tyče včas.

Poulíček v závěru snížil

Pardubičtí se před Schwarze dostávali spíše sporadicky a prakticky ho neohrozili. V této fázi utkání byla hra hodně rozkouskovaná a na obou stranách přibylo šarvátek a strkanic. Třetí liberecký gól mohl přidat Krenželok, který se ocitl sám mezi kruhy, Maxwell ale jeho dobře mířenou střelu chytil.

V úvodu třetího dějství dostaly Pardubice ideální možnost ke snížení, když hrály přesilovou hru. Východočeši v ní ale byli úplně bezzubí a na Schwarze nevyslali jedinou střelu. Také Liberec si zahrál v početní výhodě, i přes velké množství střel však nedokázal přidat uklidňující třetí gól.

Na druhé straně měl velkou šanci na kontaktní branku Marcinko, jenže ve výborné příležitosti těsně minul. Čtyři minuty před koncem ale putoval na trestnou lavici Kajínek a hosté tentokrát nabídnutou šanci využili. Na dostřel dostal Pardubice důrazný Poulíček - 2:1. V závěru ještě hosté zkusili hru bez brankáře, kýženého vyrovnání se ale nedočkali.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Valský (P. Jelínek), 10. Birner (Řepík) - 57. Poulíček (Voženílek). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:11, navíc Ševc (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5578.
Liberec: Schwarz - Ševc, Říha, Havlín, Šimek, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - J. Svoboda, Redenbach, Marcinko - Moučka, Nahodil, Šimun - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Pipek, Kaut, Panna. Trenéři: Král a Zadina.

Reklama

Související témata: