Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 1:2 SNMladá Boleslav dobyla Hradec Králové a vyhrála počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lenc 0 : 1
38. Courchaine 1 : 1
65. Lenc (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 22. kola Tipsport extraligy na ledě Hradce Králové 2:1 po samostatných nájezdech. Připsali si tak čtvrtou výhru za sebou a udrželi třetí příčku v tabulce. Obě branky vítězů si připsal útočník Radan Lenc.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté se radují z gólu v Hradci Králové.

Článek

Souboj třetího týmu se čtvrtým byl od začátku úporný. V první třetině měl domácí Mountfield kvůli agresivní hře hostů třikrát výhodu přesilovky, jenže ani jednou neskóroval. Početní výhody hrál velmi špatně, nedostával se do šancí - a vlastně ani do pásma Mladé Boleslavi.

Jeho zmar v této činnosti pak vyvrcholil v sedmé minutě. Hosté vyhodili puk do obranného pásma Hradce, za brankou ho měl naprosto v klidu na hokejce brankář Kacetl, jenže zkusil rozehrát a kotouč poslal přímo na hůl hostujícího Lence. Ten - ač byl v poměrně ostrém úhlu - naprosto s přehledem trefil prázdnou branku a Mladá Boleslav vedla.

Královéhradečtí měli pouze dvě šance. V obou se objevil kapitán Šimánek a obě byly podobné. Vždy vyjel v přesilovce od mantinelu před branku, ale pokaždé ho zastavil hostující brankář Rittich. Křídelní útočník prvního útoku tak opět potvrdil, že neprožívá příliš plodnou sezonu, zatím má na kontě pouze jednu branku.

Druhá třetina nepřinesla na začátku příliš nového vzruchu, hra se odvíjela v duchu první části. Hosté měli sice velkou šanci, jenže Jarůškovi utekl puk v momentě, kdy mohl jet sám na bránu. Ve 27. minutě přišel nečekaný zkrat - a to osvětlení. Světla v aréně zhasla a přišla pětiminutová pauza. Po chvilce oddechu mohl přidat druhý gól hostů Žejdl, jenže v samostatném úniku nedokázal zkrotit kotouč.

Lenc rozhodl v nájezdech

Domácím poté pomohla přesilovka. Krátce po Žejdlově příležitosti dostali možnost hrát přesilovku pět na tři. Výhoda měla trvat bez dvou vteřin minutu. Utnul ji však gól domácího střelce Courchainea, který se prosadil po dorážce. Hned poté měl Hradec další velkou šanci, jenže Kudrnův pokus zastavil na brankové čáře obránce Stříteský.

Třetí třetina byla skoupá na gólové příležitosti, Hradec nevyužil únik dvou na jednoho, ale ani hostující Klimenta sám před Kacetlem neuspěl. I proto se zápas dostal až do prodloužení. Pro Hradec to byl už třetí nastavený zápas v řadě. V minulých dvou případech uspěl; v Třinci v prodloužení, v Plzni po nájezdech.

K těm dospěl i tento duel. V nájezdech se trefil stejně jako v zápase Lenc, jenž zaskočil gólmana Kacetla přibrzděním. Byl jediným úspěšným exekutorem, nikdo z domácího tria Bednář, Kudrna, Šimánek neuspěl.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Courchaine (Frühauf, K. Pilař) - 7. Lenc, rozhodující sam. nájezd Lenc. Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5012.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Trončinský, Kučný, Ovčačík, Robar - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Lenc, Žejdl, Hyka - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: