Hlavní obsah

Pro Dudu nebylo místo. Máme dost hráčů, abychom ho mohli nechat sedět, říká manažer Varů

Martin KézrČTKPrávo
Aktualizováno

Měl být pilířem mužstva, které se od titulu v roce 2009 nedostalo ani do čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Radek Duda dostal na začátku sezóny na dres kapitánské céčko, jenže teď pro 36letého útočníka nemají Karlovy Vary v sestavě místo. Přesto prý jeho odchod z týmu momentálně není na pořadu dne.

Foto: Profimedia.cz

Radek Duda v karlovarském dresu

Článek

Děje se tak za hodně zvláštních okolností. O vyřazení Dudy z kádru totiž v pátek ráno rozhodl majitel klubu Karel Holoubek a v platnosti zůstalo i pro nedělní domácí souboj s Olomoucí.

„Není to běžná praxe, ale vedli jsme s Dudou hodně důrazný rozhovor o jeho působení a vyčítali mu věci, které dělá, nebo naopak nedělá. Nespokojenost dospěla až k závěru, že u nás teď nemá místo v sestavě," oznámil generální manažer Miroslav Vaněk.

Duda je sice třetím nejproduktivnějším karlovarským hráčem, ale zároveň má na kontě 49 trestných minut a s jeho různými herními excesy už v klubu nemají trpělivost. Před měsícem dostal klubovou pokutu 100 000 korun, teď přišlo ještě radikálnější opatření.

Střídavý start v Sokolově

„Těžko ale můžu něco dělat, když majitel řekne trenérovi, že prostě nebudu hrát," oznámil Duda, jenž o víkendu nastoupil ve II. lize za Sokolov a při výhře 9:2 v Jindřichově Hradci měl bilanci 1+5. „To bylo hráčovo přání, abychom mu tam vyřídili střídavý start. V pondělí máme poradu a Dudova budoucnost bude jedno z témat. Máme ale dost hráčů, abychom si mohli dovolit nechat ho sedět," vysvětloval Vaněk.

Podobně razantně zasáhl na začátku října proti dalšímu útočníkovi Martinu Bartekovi, ale po měsíci ho pak v tichosti vracel do sestavy. „Nesrovnával bych to úplně, tam jsme si vše vyříkali, jak by to mělo fungovat," mínil Vaněk.

Proti Olomouci se právě Bartek poprvé od 27. září prosadil gólově, z přesilovky otevřel skóre. „Puk se mi odrazil přesně na hokejku, gólman se pohnul a udělal mi tam místo," líčil střelec. Pohříchu to byla ale jediná z 35 karlovarských střel, kterou olomoucký Konrád propustil za svá záda, Hanáci pak ve třetí části vývoj otočili.

Také šesté vzájemné utkání Varů s Olomoucí v extraligové historii tak skončilo rozdílem jediné branky, ta vítězná padla 129 vteřin před koncem, kdy chybu domácích potrestal Kafka. „Tušili jsme, že to bude zápas o pár gólech. Olomouc je známá, že výborně brání, hraje v pěti po kupě a těžko se to rozebírá. Moc nás mrzí, že jsme takhle odevzdali body," uvažoval Bartek.

Duda by měl ale i nadále v týmu pokračovat. "Radek by se měl normálně vrátit do sestavy," řekl sportovní manažer Jaromír Kverka starší ČTK po pondělním podvečerním jednání vedení Západočechů. "Byla to zbytečně nafouknutá bublina. Momentálně máme k dispozici více hráčů a protočili jsme je," doplnil.

"Je pravda, že o Radka by byl v extralize zájem. Teď ale nechceme do týmu zasahovat. Trochu jsme to nastartovali. Máme pět pětek a kdo nastoupí, je věc trenérů," uvedl Kverka, jenž s Dudou počítá už pro páteční duel proti Vítkovicím.

Měl by se Radek Duda vrátit zpátky do sestavy HC Energie Karlovy Vary?
Ano
33,5 %
Ne
66,5 %
Celkem hlasovalo 11228 čtenářů.

Reklama

Související témata: