Hlavní obsah

Dočasní trenéři zůstávají. Hokejisty Třince i nadále povedou Mucha s Malíkem

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Trenéry třineckých Ocelářů zůstanou René Mucha a Marek Malík. Dvojice, která převzala tým po debaklu 0:7 ve Vítkovicích předminulý pátek a následné rezignaci dvojice Kalous-Varaďa, tak dostala přednost před renomovanými trenéry, s nimiž vedení třineckého klubu intenzivně jednalo. „Veškerá jednání s dalšími potencionálními trenéry byla zastavena,“ uvedl mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Noví trenéři Třince Marek Malík a René Mucha (vpravo).

Článek

Místo trenérské otázky se tak v Třinci bude nyní řešit složení kádru. Noví trenéři si budou moci vybrat, s kterými hráči chtějí nadále spolupracovat. „Nikdo není nedotknutelný, nikdo nemá nic předplacené a nové trenérské duo určitě bude mít názor na složení týmu," řekl viceprezident klubu Jan Czudek.

Třinec pod vedením dvojice Mucha-Malík odehrát čtyři utkání, ve kterých třikrát bodoval. Ovšem pouze jednou vyhrál, když doma přetlačil trápící se Litvínov. „Trenéři Mucha a Malík vedení klubu přesvědčili, přinesli do týmu nové věci a proto bylo rozhodnuto, že dostanou důvěru," vysvětloval Želazko.

Extraligový trenérský nováček René Mucha působil před „dočasným" příchodem na střídačku třineckého áčka u staršího dorostu Třince, s nímž v minulé sezóně slavit zisk mistrovského titulu. Třinecký odchovanec zároveň působí jako asistent u národního týmu do 16 let.

Jeho asistentem na střídačce Třince je bývalý obránce Vítkovic Marek Malík, jenž letos vedl společně s Jiřím Juříkem farmářský tým ve Frýdku-Místku. Obrovské zkušenosti sbíral ostravský rodák především v NHL, kde odehrál v dresu Hartfordu, Caroliny, Vancouveru, New York Rangers a Tampy Bay celkem 691 utkání.

Reklama

Související témata: