Hlavní obsah

Kometu trápí přetlak mezi marody

Martin KézrPrávo

Situace s útočníky se v Kometě vyvinula poslední dobou tak, že trenér Alois Hadamczik mohl točit pouze tři lajny. S úlevou přijal uzdravení Davida Ostřížka a v posledním kole po šestitýdenní pauze naskočil také Jakub Koreis. Další marodi se však budou léčit ještě dlouho.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Alois Hadamczik má na podzim velké problémy se složením mužstva. Kometu trápí řada zranění.

Článek

Minimálně měsíc se brněnští hokejisté musejí obejít bez Rastislava Špirka, který byl nucen podstoupit operaci menisku. Po příchodu z Martina přitom stihla 31letá slovenská posila v extralize jediné utkání.

„Vybral si hned po příchodu pořádný kopec smůly, zranil se při své premiéře 11. října s Chomutovem," přibližuje Hadamczik. Stále citelně scházejí i další zranění Petr Ton a Tomáš Vondráček.

Ton se vrátí nejdříve po prosincové pauze

„U Tona, který kvůli opakujícím se problémům s rukou zvládl v sezóně zatím odehrát taky jen jedno utkání, musíme počítat, že se vrátí nejdřív až po prosincové reprezentační pauze. Vondráček by to mohl stihnout ještě před ní, ale už se skoro bojím být optimistou a lékařské zprávy vyhlížím spíš s obavou," tvrdí Hadamczik a lituje, že zatím ani jednou nemohl složit ideální sestavu.

„Máme za sebou skoro polovinu základní části a vždycky nějaký důležitý stavební kámen celku ze zdravotních důvodů chyběl," dodává kouč a připomíná, že všechna brněnská utkání odehráli pouze čtyři útočníci: Jan Hruška, Vojtěch Němec, Jan Káňa a Vilém Burián. „Teď mě těší alespoň to, že s návratem Ostřížka jsou pohromadě v jedné lajně zase tři nejproduktivnější hráči," oceňuje Hruškův elitní útok.

Kometa se v neděli objevila po 23 dnech doma, kde z osmi utkání posbírala devatenáct bodů a jen jednou vyšla naprázdno. Konto bude chtít rozšířit i v dohrávce s Hradcem, který od návratu do extraligy v létě 2013 ještě neodvezl z brněnského ledu ani bod.

Reklama