Hlavní obsah

Vítkovický Petr: Jako bychom nakupovali bez peněz. Dva body jsou víc, než si zasloužíme

Ostrava

S jedním bodem, který hokejisté Zlína získali po porážce 2:3 v nájezdech na vítkovickém ledě, příliš spokojení nebyli. Nestačil na to, aby v extraligové tabulce poskočili před Litvínov na předposlední místo. „Je škoda, že jsme nepřidali i ten druhý bod, protože nejen v prodloužení jsme měli určitě více šancí,“ litoval autor vyrovnávacího gólu Zlína Robert Říčka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík (vpravo) inkasuje gól. Před ním jeho spoluhráč Oldřich Horák a Lukáš Klok z Vítkovic (vlevo).

Článek

Jeho vyrovnávací střelu, kdy se puk od horní tyče odrazil jen pár milimetrů za brankovou čáru, musel posvětit až videorozhodčí. „V první moment jsem se radoval, protože jsem puk viděl v brance, ale když rozhodčí upažil, tak jsem trochu znejistěl," přiznával Říčka.

Ten je společně s obráncem Kotvanem, který se ve Vítkovicích také trefil, s pěti brankami aktuálně nejlepším střelcem Zlína. „Dáváme strašně málo gólů a to je náš největší problém, proto nevyhráváme," říkal zlínský útočník.

I v Ostravě si Zlínští vypracovali šancí spoustu. Vytěžili z nich ale jen dva góly. „Dva body jsou asi více, než jsme si dnes zasloužili. Zlín měl spoustu šancí a my obrovskou porci štěstí. Bylo to, jako kdybychom šli nakupovat do obchodu bez peněz a vraceli se s plným košíkem," glosoval vítkovický trenér Jakub Petr. „Náš výkon byl hrozný. A to v porovnání s těmi třemi zápasy, které jsme teď prohráli. Dneska to bylo přesně naopak. Všechno bylo špatně, za dva body můžeme být hodně rádi," popisoval vítkovický forvard Erik Němec.

Zlín předchozí tři zápasy, v nichž došel, až do nájezdů vyhrál. Ve Vítkovicích mu úspěšní exekutoři Kucsera a Kolouch ovšem nedali šanci. „Proměnili je hodně zkušeně, oni to na tréninku zkoušejí pořád, věřil jsem jim," chválil spoluhráče Němec.

Reklama

Související témata: