Hlavní obsah

Když góly pomůžou k výhře, tak i potěší, usmíval se Dravecký po výhře nad Spartou

Největší podíl na páteční výhře Třince nad Spartou měl Slovák Vladimír Dravecký. Svým desátým gólem v sezóně otevřel účet extraligového duelu, v závěru pak v přesilové hře v pořadí jedenáctou brankou upravil na konečných 4:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Radim Matuš z Třince, sparťanský forvard Lukáš Klimek a útočník Ocelářů Vladimír Dravecký.

Článek

Sparta bodovala před tímto zápasem dvanáctkrát za sebou. Vnímali jste tu jejich povedenou sérii?

My se díváme především sami na sebe a na svůj výkon. Celý týden jsme se na tento zápas připravovali a až na ten výpadek ve druhé třetině to myslím tentokrát perfektně vyšlo.

Třinci vyšel výborně vstup do zápasu. Byl brzký gól ve třetí minutě tím klíčovým momentem?

Na psychiku je vždy lepší, když dáte gól jako první. Nám se to povedlo, od toho jsme se odrazili a ještě v první třetině jsme přidali další branku. Bohužel jsme ve druhé třetině za stavu tři nula pro nás udělali zbytečné chyby a Sparta se vrátila do zápasu. Ve třetí části jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v úvodu a vyšlo nám to. Je potřeba se z toho poučit a těch výpadků se už nedopouštět.

Vaše góly otevřely i uzavřely účet zápasu. Letos se vám střelecky docela daří, s jedenácti brankami jste aktuálně nejlepší střelec Třince. Přitom loni jste jich dal za celou základní část jenom sedm.

Když to pomůže k vítězství, tak góly i potěší. Budu se ale opakovat. Je jedno, kdo je dává, pro nás jsou důležité výhry a body. Při první brance Kuba Klepiš vyhrál buly přímo na mě a já se to snažil jenom trefit. V přesilovce znovu Kuba perfektně našel u tyčky Tomáše Plíhala, ten zase mě a já už to jenom zametl do branky.

Pod novým trenérským vedením jste odehráli pět zápasů, získali v nich osm bodů. Zvedáte se?

Snažíme se všichni dělat to, co nám noví trenéři řeknou před zápasem. Myslím, že to bylo vidět jak proti Spartě, tak v předešlých zápasech.

Reklama

Související témata: