Hlavní obsah

Chomutov - Brno 4:2Chomutov posedmé v řadě bodoval, výhru nad Kometou řídil Červenka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rutta 1 : 0
25. Dočekal 1 : 1
39. Růžička 2 : 1
44. Dlapa 3 : 1
53. Čermák 3 : 2
55. Červenka 4 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v 23. kole Tipsport extraligy Kometu Brno 4:2 a posedmé za sebou v nejvyšší soutěži bodovali. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka. Severočeši ukončili proti Brnu sérii pěti porážek ve vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Chomutova (zleva) obránce Petr Šidlík, útočníci Michal Vondrka a Vladimír Růžička a zadák Adam Jánošík se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Naposledy v říjnu v Brně prohrál Chomutov 4:6 a odveta měla prakticky úplně stejný začátek, jen tentokrát nedopustili obrat. Severočeši na první gól nepotřebovali opět ani minutu a už v 35. sekundě skóroval Rutta. Domácí obránce si najel před branku a do prázdné klece poslal milimetrovou přihrávku Červenky.

I v dalším průběhu měli více ze hry a převahu chomutovští hokejisté, což se odrazilo i v přesilových hrách. Velká příležitost se Chomutovu naskytla v 5. minutě, kdy hrál 71 sekund dvojnásobnou přesilovku. Domácí pětice se ale k přímému ohrožení Čiliaka nedostala. Necelé tři minuty před koncem úvodního dějství vyhlavičkoval Čiliak pokus Sklenáře.

Pokud v první dvacetiminutovce neměli domácí ani jednoho vyloučeného, na začátku prostřední třetiny šel na trestnou lavici Rutta a vzápětí byl za vysokou hůl potrestán brankář Kopřiva. Ve druhé přesilovce vyrovnal Dočekal, který sám před domácím gólmanem dorazil Kováčikovu střelu od modré. Chomutov mohl dostat do vedení po přihrávce Vondrky Růžička, ale trefil pouze brankovou konstrukci. Domácí se prosadili až 80 sekund před koncem prostřední části. Červenka v přesilovce zpoza branky našel Růžičku, který z bezprostřední blízkosti dostal puk za Čiliakova záda.

Červenka pojistil výhru

Do dvoubrankového vedení šli domácí v 44. minutě, kdy se Dlapa od modré trefil mezi Čiliakovy betony. Branka byla uznána až po konzultaci s videorozhodčím, protože puk se dostal pod konstrukcí mimo branku. Vzápětí se předvedl první útok domácích. Nejdříve v přečíslení dva na jednoho Růžička trefil pouze brankáře a o několik sekund se Vondrka proháčkoval brněnskou obranou, aby puk z jeho hokejky skončil pouze na tyčce.

Do hry Kometu dostala opět využitá přesilová hra. Dvanáct sekund před návratem vyloučeného Růžičky se střelou zápěstím z pravého kruhu prosadil Čermák. Naději Brňanů na bodový zisk ale definitivně pohřbil necelých šest minut před koncem produktivní Červenka, který po přihrávce Vondrky z první prostřelil Čiliaka.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Rutta (Červenka), 39. V. Růžička ml. (Červenka, Vondrka), 44. Dlapa (Šidlík, Dušek), 55. Červenka (Vondrka) - 25. Dočekal (Kováčik, J. Káňa II), 53. L. Čermák (Dujsík). Rozhodčí: Hribik, T. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci 5056.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Kometa Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec, Dujsík - R. Zohorna, V. Němec, Ostřížek - T. Svoboda, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, Koreis, Burian - Raška, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice