Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 1:3Szturc zařídil dvěma góly výhru Vítkovic v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Balán 0 : 1
7. Duda 1 : 1
20. Szturc (trestné střílení) 1 : 2
60. Szturc 1 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté předposledních Karlových Varů prohráli ve 23. kole Tipsport extraligy doma s Vítkovicemi 1:3 a připsali si čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. Na vedoucí branku Stanislava Balána v úvodu zápasu ještě odpověděl navrátilec do sestavy Energie Radek Duda, ale pak zařídil dvěma góly výhru Ostravanů Roman Szturc.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Vítkovický útočník Roman Sztruc proměňuje trestné střílení. V karlovarské brance je Tomáš Závorka.

Článek

Už v 19. vteřině poprvé ohrozil hostujícího brankáře Dolejše exvítkovický Huna. Do vedení se dostaly v šesté minutě Vítkovice, když při Sičákově vyloučení tečoval Kucserovo nahození Balán, který v létě přišel do Vítkovic právě z Karlových Varů. Hned za 80 vteřin bylo vyrovnáno. Dolejše překvapil z úhlu Duda, který v předešlých dvou kolech na základě rozhodnutí majitele klubu za Energii nenastoupil.

Po svižném úvodu poznamenaly hru v druhé části úvodního dějství nepřesnosti na obou stranách. Pouhou vteřin před první pauzou ale Ostravané znovu získali vedení. Obránce Bičánek po chybě zastavil ujíždějícího Szturce faulem a vítkovický útočník nařízené trestné střílení proměnil.

Ve druhé třetině Energii ke vstřelení branky nepomohly ani dvě přesilové hry, které karlovarští hráči sehráli tak mizerně, že prakticky neohrozili branku Dolejše. Vítkovice mohly opět v závěru tohoto dějství udeřit, nájezd Ölveckého do brankoviště však Závorka zlikvidoval.

Szturc zpečetil výhru hostů

Karlovarští trenéři do poslední třetiny stáhli hru na tři pětky a proházeli útočné formace ve snaze zvrátit vývoj zápasu. Hned několika vteřinách ale měli domácí štěstí, když Kovářova střela skončila na tyči. Západočeši byli nejblíže vyrovnání při šancích agilního Bulíka, který nejprve nedokázal zasunout za brankovou čáru puk ležící u pravé tyče a ve 47. minutě nedokázal využít ani chybnou rozehrávku vítkovického gólmana.

Domácí po zbytek utkání nedokázali překonat branný val soupeře. Poslední naděje svitla Energii dvě minuty před koncem při Kovářově vyloučení. Za pískotu domácího publika ale 17 sekund před koncem v oslabení pečetil výsledek do prázdné branky Szturc.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Duda (Kůs, Benák) - 6. Balán (Kucsera, E. Němec), 20. Szturc z trestného střílení, 60. Szturc. Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2538.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Rodney, T. Dvořák, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Duda, Kůs, T. Rohan - Bartek, Bulík, Vachovec - Kohout, Osmík, Gorčík, Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: