Hlavní obsah

Radost z mého gólu mají hlavně rodiče, líčil chomutovský Dlapa po výhře nad Kometou

Chomutov

Druhý vzájemný souboj exreprezentačních trenérů Vladimír Růžička versus Alois Hadamczik v tomto extraligovém ročníku vyzněl v Chomutově lépe pro kouče domácích Pirátů, kteří zdolali brněnskou Kometu 4:2.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Roman Červenka (vpravo) slaví se spoluhráči Martinem Rýglem (uprostřed) a Ondřejem Dlapou gól - ilustrační foto.

Článek

Domácí už po pětatřiceti vteřinách vedli. Ve druhé třetině Dočekal srovnal, ale Chomutovu přinesla znovu vedení skvěle sehraná přesilovka v podání trojice Červenka, Vondrka a zakončující Vladimír Růžička mladší. V úvodu třetí části přidal třetí gól obránce Ondřej Dlapa, který přišel do Chomutova těsně před startem extraligy právě z Komety. Byla to zároveň jeho premiérová branka v sezóně. A jak se ukázalo, nakonec rozhodla o tříbodovém zisku.

„Vyrovnané utkání do poslední minuty. Kdyby Kometa ještě skórovala, mohlo to dopadnout jinak. Naštěstí jsme zápas ubojovali," oddechl si Ondřej Dlapa. Jeho trefu musel potvrdit až videorozhodčí. „Tečoval jsem puk a věděl jsem, že je to gól. Pak jsem ale váhal, jestli kotouč prošel sítí, protože se nestává často, aby v ní byla dírka. Asi tam byla nějaká chybička, ale branka samozřejmě platila," líčil chomutovský obránce.

Duel s Kometou intenzivně prožíval. „Přece jen jsem v ní prožil část kariéry a mám tam spoustu známých. A že jsem se trefil zrovna proti ní, je bonusem navíc. Radost z toho mají hlavně rodiče, kteří mě hecovali a už se těšili, až mi to takhle vyjde," usmál se Dlapa.

Brněnský útočník Jakub Koreis si posteskl: „Věděli jsme, že musíme uhlídat Červenku. Přitom jsme inkasovali hned na začátku po jeho akci a pak nám dělal velké problémy po celý zápas. Byl u tří gólů, což rozhodlo. Je potřeba se z toho poučit, co se týče naší obrany."

Atmosféra v týmu podle něj není ale špatná. „Loni jsme v tuto dobu nebyli taky nahoře a škrábali jsme se dopředu. Není důvod propadat panice," tvrdil brněnský útočník.

Reklama

Související témata: