Hlavní obsah

Gól z přesilovky, to byla improvizace, do kasy něco dám, řekl olomoucký oslavenec Houdek

Olomouc

Žádný super střelec. Přišel však duel 23. kola extraligy, kdy se Olomouc utkala doma s vedoucím celkem nejvyšší soutěže Libercem a obránce Tomáš Houdek, jinak sváteční střelec, se trefil a nasměroval svůj tým k výhře. Na tom by nebylo nic divného. Jenže Houdek hrál svůj 400. duel v extralize a zazářil.

Článek

Váš úvodní gól byl asi klíčový. Jak jste ho viděl?

Jsem za něj strašně rád. Chtěli jsme dnes hodně střílet a při přesilovkách, které nám normálně nejdou, se to tentokrát podařilo. Ten můj gól? Nebyl to nacvičený signál. Šlo o improvizaci. Měli jsme pokyn rychle střílet a dávat to co nejdříve před bránu, což vyšlo. Buc mi to parádně posunul, já pálil z první a gólman Schwarz už se nestačil přesunout. Paráda.

Věděl jste, že jste oslavencem?

Ne. Řekli mi to až po zápase.

Něco vás to ale asi bude stát?

Ano. Počítám s tím. Uvidím, co mi pokladník vyměří.

Ze začátku to ale pro vás moc dobře nevypadalo?

Jo. Liberec byl v první třetině jasně lepší. Od druhé se to ale otočilo. Nakopli nás přesilovky a pak už jsme to kontrolovali.

Co jste si po té, byť nerozhodné první třetině, která se vám vůbec nevydařila, v kabině řekli?

Že budeme aktívnější, že budeme víc bruslit. Trenér nás nabádal, abychom také více stříleli. Byli jsme zbytečně neskutečně zalezlí a tak to dál nešlo. Bylo jasné, že v podobném duchu to špatně dopadá. Proto jsme potřebovali zvýšit aktivitu. Udělali jsme to a přineslo to zasloužené ovoce. Body jsou to pro nás zlaté.

Liberec v základní hrací době neprohrál jedenáctkrát v řadě. Naposledy s vámi na vlastní půdě 0:1 a teď znovu. Co k tomu říct?

Nevím. Oni mají strašně kvalitní tým. My jsme ale hráli fantasticky pozorně, odpovědně v defenzívě, a hlavně, neskutečně chytal Braňo Konrád.

Vedli jste 2:0, ale pak soupeř necelých sedm minut před koncem snížil. Báli jste se?

Ano. V živé paměti jsme měli duel v Pardubicích, kdy domácí vyrovnali 15 sekund před koncem. To jsme ale nechtěli znovu připustit a naštěstí jsme nápor Liberce ustáli a ubránili.

Reklama

Související témata: