Hlavní obsah

Talentovaný brankář Vejmelka přestoupil z Pardubic do Brna

Talentovaný hokejový brankář Karel Vejmelka přestoupil z extraligových Pardubic do Komety Brno. Devatenáctiletý juniorský reprezentant však bude i nadále působit hlavně v první lize, kde hájí barvy Třebíče.

Foto: Vladimír Škorpík

Hokejový brankář Karel Vejmelka míří z Pardubic do brněnské Komety.

Článek

Východočeši, za které Vejmelka nastoupil v minulé sezóně v seniorské extralize a chytal i v předkole play off, chtěli nadějného brankáře udržet, rodák z Třebíče však odmítl podepsat novou smlouvu a dopředu avizoval, že po skončení sezóny chce odejít. Proto se ho pardubické vedení rozhodlo uvolnit.

"Ve stávající dlouholeté smlouvě, uzavřené do konce této sezóny, měl Karel Vejmelka klauzuli o tom, že bude v Pardubicích ze studijních důvodů (navštěvuje Katolické gymnázium v Třebíči) absolvovat pouze předzápasový trénink a chytat za juniory. Pro letošní sezónu jsme mu nabídli, aby tvořil brankářskou dvojici v A týmu. Karel tuto nabídku nepřijal a chtěl dodržet zmíněnou klauzuli," uvedl sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický na klubovém webu.

Bláha do Pardubic na střídavé starty

Dynamo se proto rozhodlo vsadit na zahraniční slovinsko-americkou dvojici Robert Kristan, Brandon Maxwell. "Tento režim šel akceptovat v juniorech, ne však v profesionálním režimu A týmu, kde musí být brankář na každém tréninku," podotkl Salfický s tím, že i tak Vejmelkovi nabídli novou víceletou smlouvu.

"Vedli jsme s ním i jeho rodiči dlouhodobá jednání. Vychovali jsme jej do velkého hokeje, bohužel však na naši zajímavou nabídku nereflektoval a projevil zájem po skončení sezóny odejít z Pardubic do zahraničí," dodal Salfický.

Pardubice dnes zároveň zareagovaly na dlouhodobější zranění své dvojky Roberta Kristana, který se odjel léčit do Slovinska, a z prvoligových Českých Budějovic získaly na střídavé starty Ondřeje Bláhu. Třiadvacetiletý Bláha bude krýt záda pardubické jedničce Brandonu Maxwellovi už v nedělním extraligovém zápase na Spartě.

Reklama

Související témata: