Hlavní obsah

Rozhodčí Bolina podal žalobu a chce od Kubiny milión korun

PRAHA

Hokejový rozhodčí Petr Bolina požaduje od reprezentačního obránce Pavla Kubiny omluvu a odškodné milión korun za to, že ho hráč po semifinále minulého ročníku extraligy obvinil z korupce. Ve čtvrtek to uvedl deník Sport. Bolina podal žalobu na ochranu osobnosti a případem se už začal zabývat krajský soud v Ostravě.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Kubina

Článek

Při prvním stání 18. listopadu se předsedkyně soudu Lenka Severová seznámila s materiály, které Bolina předložil, a věc odložila na neurčito. "Chce všechny materiály prostudovat. A navíc je nutné vyslechnout přímo Kubinu a další svědky. K dalšímu projednávání by tedy mohlo dojít v červnu příští roku," řekl Sportu Bolina.

Kubina podle informací listu chce, aby před soudem vypovídali tři svědci. Jeho tehdejší vítkovičtí spoluhráči Marek Malík, Vladimír Vůjtek a Václav Varaďa by měli dosvědčit, že se Bolina v sedmém zápase semifinále extraligy se Zlínem dopustil neetického jednání. Hráčům Vítkovic měl údajně říci, že ve Zlíně stejně nevyhrají.

Záležitost chce prošetřit i svaz. "Zejména výroky rozhodčího, které při zápase řekl a na které má Pavel Kubina svědky ve dvou případech," řekl místopředseda svazu Zbyněk Kusý. "Něco takového sudí nesmí říci."

Vedení extraligy potrestalo Kubinu za nepodložené obvinění rozhodčího Boliny zákazem startu v patnácti extraligových zápasech a pokutou 200 tisíc korun. Výkonný výbor svazu posléze doporučil, aby se pokuta snížila na polovinu, a zrušil možnost zákazu startu na olympiádě, který obránci hrozil.

Reklama