Hlavní obsah

Tomi ukončil dlouhé čekání na první gól a čeká pochvalu od přítelkyně hokejistky

Ostrava

Další povedený domácí zápas odehráli proti Olomouci hokejisté Vítkovic. Soupeře z Hané porazili 4:0, největším dílem se na třinácté výhře v sezóně podílel člen čtvrté řady Vojtěch Tomi. Ve třetí třetině nejprve svým prvním extraligovým gólem kariéry zvýšil na tři nula a za sedm minut radost zdvojnásobili i druhou trefou. Obě akce si byly velmi podobné - střela zápěstím nad Konrádovu lapačku.

Foto: www.hc-vitkovice.cz

Vítkovický útočník Vojtěch Tomi se raduje ze svého gólu.

Článek

„Mám obrovskou radost. Už po tom prvním gólu jsem byl šťastný. No, a když tam padl i ten druhý, tak to bylo úplně parádní," radoval se 21letý útočník. Na první trefu čekal dlouhé tři sezóny. V nich ale odehrál za Vítkovice do neděle jen osm utkání. „I tak bylo to čekání docela dlouhé. Na tréninku mi to jde, ale v zápase mi to tam nechtělo padnout. Měl jsem jen jednu přihrávku, jinak nic. Konečně je to tam," culil se Tomi. „Věřím, že jsem to protrhl," dodal jinak velice slušný střelec.

V dorostu i juniorce se každoročně blížil ke třiceti gólům za sezónu, góly střílí i za Havířov v první lize. „Vojtu znám od šesté třídy. Takové střely dává odjakživa. Je to jeho parketa. Už ve Varech měl nejvíce střel. Je to obrovská radost, když se kluk, kterého znáte, takhle prosadí," chválil Tomiho trenér Vítkovic Jakub Petr.

V závěru utkání Tomiho za jeho troufalost ztrestal u mantinelu tvrdým hitem obránce Olomouce Vyrůbalík. Tomi se jen těžko zvedal z ledu a utkání se pak hodně vyostřilo. „Nechal jsem tam loket a ta rána mi vyrazila dech. Nemohl jsem se nadechnout," líčil Tomi, který poslední minuty utkání sledoval z trestné lavice. Nikoliv ale proto, že by fauloval. Na trestnou ho odeslali trenéři místo obránce Šticha, jenž za vstup na led při šarvátce vyfasoval osobní desetiminutový trest.

Na hattrick nemyslel, byl by drahý

Tomi tak přišel o možnost sáhnout si hned i na hattrick. „Na to jsem nemyslel. Jednak by to bylo drahé a za druhé jsme měli dostatečný náskok a hráli v oslabení. Nebyl důvod se hnát za dalším gólem," smál se 21letý Tomi.

Dvougólovým zápisem do extraligových statistik vítkovický talent alespoň trochu dohnal svou přítelkyni, českou hokejovou reprezentantku Kláru Hudečkovou. Ta v nejvyšší ženské hokejové soutěži v 71 zápasech v dresu Karviné vstřelila 8 gólů a na dalších 26 přihrála. Zahrála si i hokejovou Ligu mistrů. „Zatím toho v hokeji dosáhla mnohem více, než já. Hrála i na mistrovství světa. Ale určitě mě pochválí," zadoufal Tomi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice