Hlavní obsah

Chci se zeptat hráčů, proč nebruslí, řekl trenér Rulík po kolapsu posledního Litvínova

Litvínov

Marně vyzněla snaha hokejistů Litvínova o opuštění poslední příčky v tabulce extraligy. V souboji s Karlovými Vary utrpěli na domácím ledě krutou prohru 1:4, čímž se ztráta úřadujícího mistra na třináctý Zlín zvýšila na dva body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský brankář Jaroslav Janus se ohlíží po puku v brance.

Článek

„Nevím, co k tomu říci. Chci se zeptat hráčů, proč nebruslí a nestačí soupeřům," hlesl litvínovský trenér Radim Rulík. „Nedokážu mluvit za jednotlivce, ale vidím ze střídačky to, co ostatní lidi kolem hokeje a diváci," krčil rameny kouč, který byl selháním mužstva evidentně zklamán.

„Představovali jsme si úplně jiný výkon. Vary hrály zarputilý hokej. Když jsme dali kontaktní gól na 1:2, věřili jsme, že bychom mohli závěr zdramatizovat. Ale dostali jsme další branku a dohráli jsme zápas v křeči," klopil zrak Rulík. „Zkoušeli jsme přesuny v sestavě během utkání, ale nic k lepšímu se nezměnilo. S tak slabým pohybem jsme neměli šanci," poukázal trenér na tristní počínání svých svěřenců.

Situace je vážná, přiznal manažer Kysela

Generální manažer litvínovského klubu Robert Kysela přiznal, že situace týmu je vážná, co se týče umístění a hokejové produkce. Přijdou změny? „Potřebujeme posily. Sehnat ale kvalitního hráče na trhu není jednoduché. Řešíme to už tři týdny. Zatím se nám nepovedlo dohodnout se na nějakém hráčském trejdu. Nechceme ztratit hlavu a dělat výměnu jen pro výměnu. Přidala se k herní nepohodě i spousta zraněných. Chybí nám šest kluků, kteří začínali sezónu v základní sestavě," uvedl Kysela.

„Naši trenéři důvěru jakoby pořád mají. Snažíme se jim pomoci a vyjít vstříc. Po odchodu kondičního trenéra Vody jsme přivedli dva kluky, kteří se pokoušejí pokračovat v jeho práci. Zůstal trenér gólmanů. Situace nenahrává výměně trenéra, ale neříkám, že k ní nemůže dojít. To je ale až poslední varianta," poznamenal generální manažer. „Pořád chceme dát příležitost stávajícím koučům pracovat s týmem a v něm i s případnými posilami, které by vnesly kvalitu a klid od mužstva. Nejsou signály z kabiny, že by byl konflikt mezi hráči a trenéry. Musíme se společně semknout a dobrat k lepším výsledkům," tvrdil Kysela.

Šéf klubu se vyjádřil i k tomu, jestli se promítá svízelná situace do korekce předsezónních plánů. „Vzdušná propast od desátého místa se zvětšuje. Věděli jsme, že obhájit loňské pozice bude nad naše síly, a to z mnoha důvodů. Ale nečekali jsme, že budeme na čtrnáctém místě. Pořád si myslím, že navzdory oslabení kádru, krátké přípravě a dalším okolnostem máme na to, abychom zabojovali o předkolo play off. Naším cílem může zůstat a zůstává desátá příčka. Zároveň nejsem blázen, abych si neuvědomoval, že nejsme blízko nebezpečí, které nám hrozí. Proto posouváme strategické záměry k tomu, abychom zvládli závěr sezóny," dodal Kysela po propadáku s Karlovými Vary.

Reklama

Související témata: