Hlavní obsah

Získali jsme zlaté body, kvitoval obránce Benák výhru Karlových Varů

Litvínov

Ke strůjcům nedělního vítězství hokejistů Karlových Varů v Litvínově v poměru 4:1 patřil i zkušený obránce Václav Benák. Do statistik se zapsal vstřeleným gólem a jednou asistencí, přičemž jeho trefa na 2:0 pro hosty se nakonec ukázala jako vítězná. „Získali jsme zlaté body,“ uvědomoval si Benák po zápase.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Co rozhodlo o tom, že jste s nečekaným přehledem uspěli na litvínovském ledě?

Hráli jsme jinak než doma. Tedy týmově a parádně nám zachytal brankář Závorka především ve chvílích, kdy jsme byli v oslabení. Pak jsme dali dva góly. Při prvním střídání ve třetí třetině jsme sice inkasovali, ale pořád jsme věřili, že urveme tři body. Dobře rozehraný zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Bylo těžké zvládnout souboj dvou celků z konce tabulky i po taktické stránce?

Důležité bylo, že jsme vedli 1:0. Tomáš Rohan ujel v oslabení a trefil se nádherně. A strategie od trenérů směřovala k tomu, abychom sebrali všechny body. Podřídili jsme tomu všechno. Je to pro nás vzpruha. Utekli jsme poslednímu Litvínovu na rozdíl čtyř bodů, což je pro nás dobře (úsměv).

Jak jste spokojen se svými výkony v Karlových Varech?

Potřeboval jsem se střelecky chytit jako sůl. Od začátku sezóny jsem se trápil. Nebylo to z mé strany optimální. Ani jako tým jsme neměli dobrý vstup do sezóny a teď to doháníme zuby nehty.

Venku jste ale bodovali počtvrté za sebou. Čím si to vysvětlujete?

I Radek Duda říkal, že je pro nás lepší hrát na soupeřově ledě než doma. Tam jsme v křeči, a dáváme málo gólů. Nedokážu si to vysvětlit.

Cíle pro hlavní fázi extraligy?

Chceme sbírat bod po bodu. A uvidíme, jak to na konci sezóny dopadne.

Do Karlových Varů jste přišel v létě z Pardubic. Jak jste se v novém klubu zabydlel?

Pocházím z Karlovarského kraje, konkrétně ze Svatavy kousek od Sokolova. Do Karlových Varů to mám čtrnáct kilometrů, takže jsme si doma s rodinou na Vary znovu rychle zvykli (úsměv).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články