Hlavní obsah

Olomoucký Herman nezaplatil pokutu, disciplinárka mu proto zastavila činnost

Do konce listopadu měl zaplatit finanční pokutu ve výši deseti procent své základní měsíční odměny za nafilmovaný pád z utkání se Zlínem, jenže olomoucký hokejista Jakub Herman tak neučinil. Předseda extraligové disciplinární komise Karel Holý tak třiadvacetiletému útočníkovi zastavil činnost do doby, než pokutu uhradí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký útočník Jakub Herman (vlevo) a obránce Komety Richard Stehlík.

Článek

Herman se provinil 27. října během duelu ve Zlíně po zákroku Tomáše Žižky. Disciplinárka tehdy shledala, že intenzita zákroku na Hermana nebyla taková, aby ho nemohl ustat. Olomoucký forvard navíc důsledky střetu teatrálním rozhozením rukou zvýraznil, aby získal výhodu přesilovky pro vlastní mužstvo.

Nejspíše ve čtvrtek se bude disciplinární komise zabývat incidentem z pátečního utkání Chomutova s Brnem, po kterém masér domácích František Moščic hokejkou napadl útočníky komety Petra Ostřížka a Jakuba Koreise. Holý obdržel vyjádření od zástupců Brna, Severočeši jej zaslali až dnes v podvečer.

Piráti se Brňanům v sobotu omluvili, trest ale Moščice nemine. Maximální hranicí je půlmiliónová pokuta a zastavení činnosti na rok a půl. Udělení tak vysokého trestu ale Holý nepředpokládá.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice