Hlavní obsah

Hradec odvolal trenéra Draisaitla! Jeho nástupcem jmenoval Kýhose

Hradec Králové
Aktualizováno

Vedení hokejistů Hradce Králové se v úterý večer rozhodlo ke změně na postu hlavního trenéra. Od aktuálně sedmého celku extraligové tabulky byl odvolán německý kouč českého původu Peter Draisaitl. Jeho nástupcem se stal Vladimír Kýhos, který naposledy trénoval brněnskou Kometu. Tu v posledních dvou sezónách dovedl k extraligovému stříbru a bronzu.

Foto: David Taneček, ČTK

Peter Draisaitl na střídačce hokejistů Hradce Králové skončil

Článek

Ještě před listopadovou reprezentační přestávkou se Hradec Králové držel na druhém místě, jenže od té doby už sedm zápasů čeká na plný bodový zisk a poslední čtyři duely prohrál.

Nepříznivou sérií se už v pondělí večer intenzivně zabývalo představenstvo klubu a dnes pokračující jednání vyústila v Draisaitlův konec na střídačce Hradce Králové.

„V letošní sezóně se nám naše účinkování, výkony a výsledky v extralize nelíbí a jsou za očekáváním. Domníváme se, že máme nejlepší mužstvo za poslední tři roky, tudíž očekáváme odpovídající výkony a výsledky. Jsme si také vědomi toho, že nastalá situace a vývoj sezóny není pouze věcí trenérů, ale velký podíl na tom mají samotní hráči," uvedl k nastalé situaci generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Bylo potřeba udělat zásadní změnu, vysvětluje Hradec

Devětačtyřicetiletý Draisaitl převzal Mountfield v roce 2013, když se extraliga přesunula do Hradce z Českých Budějovic. Už předtím vedl jednu sezonu tým na jihu Čech. V posledních dvou sezónách dovedl Východočechy pokaždé do čtvrtfinále play off, kde vypadl se Zlínem resp. Spartou.

„Jsme přesvědčeni o tom, že je potřeba udělat zásadní změnu, abychom požadovaných výsledků a výkonů dosáhli. Domluvili jsme se proto na ukončení spolupráce s Peterem Draisaitlem. Peterovi velmi děkujeme za dlouhodobé působení u týmu a za výsledky, kterých s ním v posledních dvou letech dosáhl. Děkuji mu také za velmi dobrou, korektní a profesionální spolupráci na vysoké úrovni, které si osobně velmi vážím," doplnil Kmoníček.

Jednali s více kandidáty, zvítězil Kýhos

Hradec Králové dnes zároveň oznámil jméno Draisaitlova nástupce. Stal se jím  do konce sezóny Vladimír Kýhos, přičemž dosavadní asistent trenéra Tomáš Martinec zůstává ve své funkci. Nováčkem ve trenérském štábu je pak Michal Tvrdík, jenž ještě v probíhající sezóně nastupoval za Hradec jako hráč, než v říjnu ukončil kariéru.

Devětapadesátiletý Kýhos v extralize vedl Litvínov, Karlovy Vary a brněnskou Kometu, od které byl odvolán po uplynulé sezóně navzdory získanému bronzu. O rok předtím navíc dovedl Brno až do finále. V létě byl Kýhos blízko dohody s bratislavským Slovanem, jediný slovenský zástupce v Kontinentální lize dal ale nakonec přednost Miloši Říhovi staršímu.

„Ve hře bylo více variant a my jsme samozřejmě jednali s více kandidáty. Z mnoha objektivních i subjektivních důvodů jsme se nakonec rozhodli pro Vladimíra Kýhose," řekl Kmoníček s tím, že nový trenér se mužstva chopí ve středu.

Hradec Králové je čtvrtým extraligovým týmem, který se v probíhající sezóně odhodlal ke změně trenéra. V říjnu nahradil v Pardubicích Miloše Říhu mladšího s Vladimírem Baďoučkem Richard Král s Markem Zadinou. Peter Oremus vystřídal v Karlových Varech Karla Mlejnka, jenž se posunul na pozici asistenta. V listopadu zase rezignovali třinečtí Jiří Kalous s Václavem Varaďou a úřadujícího vicemistra převzali René Mucha s Markem Malíkem.

Udělalo vedení Hradce Králové dobře, že odvolalo trenéra Draisaitla?
Ano
22,1 %
Ne
77,9 %
Celkem hlasovalo 2777 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec