Hlavní obsah

Chci tady měnit styl hokeje a hrát víc útočně, řekl nový kouč Hradce Kýhos

Když mu na stole přistála nabídka převzít hokejisty Hradce Králové po Peteru Draisaitlovi, ani se dlouho nemusel rozmýšlet, jestli ji přijme. Vladimír Kýhos považuje Mountfield za jeden ze čtyř nejlepších týmů v extralize. „Ať se to týká kádru nebo zabezpečením klubu. A předsezónní cíl zůstává - chci postoupit do semifinále,“ citují nového trenéra Hradce oficiální stránky klubu.

Foto: David Taneček, ČTK

Vladimír Kýhos převzal hokejisty Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Tým má určitě svou kvalitu, je to dané i postavením v tabulce. Nabídkou jsem byl potěšen," prohlásil devětapadesátiletý kouč, který naposledy vedl v minulé sezóně Kometu a dovedl ji k bronzovým medailím. O rok předtím navíc slavil s Brnem stříbro.

„Teď jsem byl půl roku doma a můžu říct, že jsem si od hokeje hodně odpočinul. Člověk zpětně zjistil, že to i potřeboval. Samozřejmě bych radši trénoval, ale danou situaci jsem využil také k tomu, abych byl s rodinou, protože máme ještě malé děti. Opravdu jsem si odpočinul a těšil se, jestli nějaké angažmá bude," řekl Kýhos.

Ve středu odpoledne se poprvé sešel s královehradeckými hráči a ve čtvrtek premiérově povede trénink. Zároveň absolvoval schůzku se svým asistentem Tomášem Martincem, jenž stejnou funkci zastával i pod Draisaitlem. „Seděli jsme spolu dvě a půl hodiny a podal mi nějaké informace. Chtěl jsem se toho co nejvíce dozvědět o hráčích a o tom, co se tady stalo a nestalo," přibližuje kouč, jenž v extralize vedl kromě Komety i Karlovy Vary a Litvínov.

Převrátit všechno naruby nechce

S týmem, jenž už sedm zápasů nebodoval naplno a poslední čtyři prohrál, kvůli čemuž v tabulce spadl z druhého na sedmé místo, se bude seznamovat za pochodu. „Proti Hradci jsme dost hráli, takže většinu mužstva znám. Zatím jsem ale nezjistil nic bližšího, protože jsem s hráči ještě nebyl na ledě. Nechci ale přijít a převrátit všechno naruby, to ani nejde. To by byl, myslím, začátek konce. Budeme vycházet z toho, co se tady hrálo."

Postupem času by chtěl ale do svých svěřenců nové návyky přeci jen dostat. „Chci měnit styl hokeje. Je známo, že chci hrát vždycky útočnější hokej, ono to k tomu dneska víceméně směřuje, aby to byla agresivní celoplošná hra. To bude, myslím, zásadní změna. I když letos Hradec už začal hrát trošku dopředu, tak předtím se vyznačoval dobrou defenzivou," vyhlásil Kýhos.

Premiéru na střídačce Mountfieldu si odbyde v pátek na ledě Karlových Varů, o dva dny později jej čeká první domácí duel. A hned východočeské derby proti Pardubicím! „Bude to pro mě novinka, rád ho zažiju. Vždycky jsem o něm hodně slyšel v televizi, četl v novinách. Co jsem se doslechl a co vím, tak je to velká událost pro tenhle region," uzavřel.

Reklama

Související témata: