Hlavní obsah

Hokejová disciplinárka bude řešit incident z Chomutova v pondělí

Až v pondělí bude nakonec disciplinární komise hokejové extraligy řešit incident ze zápasu v Chomutově, po němž masér domácího týmu František Moščic napadl hokejkou dva útočníky Brna. Předseda komise Karel Holý se původně chtěl případem zabývat dnes, ale jednání odložil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Chomutova (zleva) obránce Petr Šidlík, útočníci Michal Vondrka a Vladimír Růžička a zadák Adam Jánošík. Ilustrační foto.

Článek

"V pátek se hraje extraligové kolo a rozhodli jsme se, že nebudeme narušovat přípravu hráčů. Podklady od obou klubů již máme a jen čekáme na vyjádření obviněné osoby," řekl Holý ČTK.

Moščic napadl při odchodu brněnského týmu do kabiny hokejkou Davida Ostřížka a Jakuba Koreise, kteří disciplinární komisi událost popsali a v případě nutnosti jsou připraveni na pondělní jednání přijet. "Pokud by však (Moščic) napsal, že vše bylo, jak je prezentováno, tak nebude potřeba svědky zvát," uvedl Holý.

Předseda disciplinární komise již dříve uvedl, že se bude řešit jen přečin člena realizačního týmu. Klub ani pořadatelská služba prý neselhaly. Masér Chomutova může očekávat vysoký trest. Maximem je pokuta 500.000 korun a zastavení činnosti na 18 měsíců.

Reklama

Související témata: