Hlavní obsah

Piráti mají skalp Sparty, Boleslav přestřílela Třinec. Kýhos v premiéře zvítězil, mistr dál na dně

škv, jisSport.cz
Aktualizováno

Úspěšnou premiéru na střídačce hokejistů Hradce Králové prožil v Karlových Varech trenér Vladimír Kýhos. Jeho Mountfield zvítězil brankou Jaroslava Kudrny pětadvacet sekund před koncem 2:1. Liberec uspěl v 25. kole na ledě Vítkovic 3:1 a upevnil si extraligové vedení, na druhé místo se vyhoupla Mladá Boleslav, která rozstřílela Třinec 4:1. Šlágr kola ovládli chomutovští Piráti, kteří pokořili Spartu 3:1. Litvínovský mistr prohrál v Olomouci 0:3 a dál zůstává na chvostu. Zlín doma přehrál Plzeň 4:2 a Pardubice doma zdolaly Kometu Brno 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují třetí gól do sítě Třince.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři přerušili na kluzištích soupeřů sérii tří proher a díky tříbodovému zisku si upevnili vedoucí pozici v tabulce. Domácím se sice v třetí části povedlo zásluhou Slobody vymazat liberecký náskok, ale soupeř rychle kontroval a Vampola ve 46. minutě rozhodl teprve o druhém vítězství Severočechů na ostravském ledě z posledních osmi pokusů.

Sparťané v posledních čtyřech vzájemných duelech nepřenechali svému chomutovskému soupeři ani bod při celkovém skóre 23:0, jenže v pátek tvrdě narazili. Piráti se pyšní výtečnou formou a tu potvrdili i při výhře 3:1. Řádilo duo Tomica - Červenka, které si připsalo dva góly, respektive dvě asistence. Piráti svého soupeře předstihli a jsou čtvrtí, Sparta klesla na šesté místo.

Už třináct zápasů čeká na plný bodový zisk úřadující mistr Litvínov a prolomit tuto dlouhou sérii se mu nepodařilo ani v Olomouci. Chemici se ale trápí a jsou ukotveni na chvostu extraligové tabulky, což bylo jasně patrné i na Hané. Olomouci k vítězství 3:0 pomohla i kuriózní druhá trefa, kdy si hostující bek Baránek ze vzduchu nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě.

Kýhos v premiéře zvítězil, Boleslav přestřílela Třinec

Třinec prodloužil nelichotivou bilanci na ledě svých soupeřů, kde prohrál poslední čtyři utkání. V pátek Oceláři nestačili na Bruslařský klub a v Boleslavi padli 1:4. Domácí na svém ledě bodovali ve všech třinácti zápasech, z nichž jedenáct vyhráli a v tabulce už jsou na druhém místě šest bodů za Libercem.

Vítěznou premiéru (2:1) si připsal trenér Mountfieldu Vladimír Kýhos. Ten v úterý nahradil odvolaného Petera Draisaitla a Východočeši si poprvé po sedmi zápasech připsali plný bodový zisk. Ten v Karlových Varech vystřelil v čase 59:35 Jaroslav Kudrna.

Pardubice na vlastním ledě bodovaly už osmkrát za sebou, z čehož sedmkrát vyhrály. Východočechům se v pátek zadařilo i proti Brnu, které si odvezlo porážku 1:3. Předposlední příčka už nepatří Zlínu, nýbrž Karlovým Varům. Ševci napravili předchozí dvě porážky a doma zdolali Plzeň 4:2.

Tipsport extraliga, 25. kolo:
Vítkovice - Liberec 1:3
Branky: 42. Sloboda - 19. Šimek, 46. Vampola, 50. Krenželok.
Olomouc - Litvínov 3:0
Branky: 3. Herman, 12. Kafka, 47. Skrbek.
Zlín - Plzeň 4:2
Branky: 2. Maruna, 11. Bukarts, 46. Ondráček, 59. Vlach - 8. Lev, 46. Johnson.
Chomutov - Sparta 3:1
Branky: 10. a 21. Tomica, 52. Pospíšil - 25. Procházka.
Mladá Boleslav - Třinec 4:1
Branky: 18. Pabiška, 24. Jarůšek, 28. Stříteský, 46. Lenc - 33. Jašek.
Karlovy Vary - Hradec Králové 1:2
Branky: 47. Rachůnek - 19. Dietz, 60. Kudrna.
Pardubice - Brno 3:1
Branky: 8. Sýkora, 24. Redenbach, 35. Nahodil - 56. Hruška.

Reklama